O Νίκος Μπουντούρης για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ και πρωταγωνίστριες ομάδες τα τελευταία χρόνια στο Πρωτάθλημα θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα (16/3, 19:00) στο «Παλατάκι». Ο τέταρτος στην βαθμολογία ΠΑΟΚ υποδέχεται τον πρώτο Ολυμπιακό στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 20η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
 
Οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν για την Θεσσαλονίκη χωρίς τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη, που είναι τραυματίας σε σημείο πάνω από το δεξιό γόνατο, όμως, ο Νίκος Μπουντούρης, ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ, που αγωνίστηκε για εννέα χρόνια στον ΠΑΟΚ (1989-98) και τρία στον Ολυμπιακό (2000-2003) επισημαίνει στο www.esake.gr ότι: «Ο Ολυμπιακός παρότι στην διάρκεια της σεζόν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών καταφέρνει να διατηρεί υψηλό ρυθμό στους αγώνες του. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται δυνατός και την φετινή σεζόν, το έδειξε στις συναντήσεις με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά θεωρώ ότι αγωνιστικά ο Ολυμπιακός δεν του ταιριάζει ως αντίπαλος».
 

 
«Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλούς και γρήγορους ημίψηλους και ψηλούς παίκτες και πιέζει πολύ ως σύνολο στην άμυνα στο μισό γήπεδο και ακόμη πιο ψηλά», συνεχίζει ο Μπουντούρης και εξηγεί: «Η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού οφείλεται όχι μόνο στους περιφερειακούς παίκτες, αλλά και στους γρήγορους ψηλούς του. Η πίεση αυτή δημιουργεί πρόβλημα ακόμη και σε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, προπονητής της Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ την τελευταία εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα όταν ο αντίπαλος του τον πιέζει, κάτι που φάνηκε και σε διαστήματα του τελευταίου αγώνα του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εάν ο ΠΑΟΚ αντεπεξέλθει στην πίεση, θα δούμε μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση».
 
Θα βοηθήσει τον «Δικέφαλο» το γεγονός ότι παίζει στην έδρα του; «Ο ΠΑΟΚ έχει μια μεγάλη δυναμική κόσμου, αλλά οι παίκτες και οι ομάδες υψηλού επίπεδου έχουν μάθει να παίζουν σε τέτοιες συνθήκες και δεν επηρεάζονται. Ίσως βέβαια να επηρεάζονται θετικά οι γηπεδούχοι».
 

 
Ο «Δικέφαλος» θα επιδιώξει να οδηγήσει τον αγώνα σε χαμηλό τέμπο και σε παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε», στο οποίο έχει δείξει ότι είναι πολύ καλός; «Στον κόουτς Μαρκόπουλο αρέσει ο χαμηλός ρυθμός και σίγουρα δεν θα θέλει να ανέβει το τέμπο, κάτι που μπορεί να συμβεί στο συγκεκριμένο ματς από την άμυνα του Ολυμπιακού».
 
Ποιοι είναι οι παίκτες «κλειδιά» της αυριανής συνάντησης σύμφωνα με τον Νίκο Μπουντούρη; «Από τον Ολυμπιακό οι παίκτες, που δίνουν ρυθμό, δηλαδή οι δύο ψηλοί, Μπράιαντ Ντάνστον, Οθέλο Χάντερ και ο Κώστας Σλούκας. Από τον ΠΑΟΚ οι δύο γκαρντ, Τζέικ Όντουμ, Μαρκ Κάρτερ, από τους οποίους θα εξαρτηθεί η διαχείριση της πίεσης που θα ασκήσει ο Ολυμπιακός».

Σχετικά άρθρα