Κλάση σκόρερ και Ρομπέρτο

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ξάνθη η μετριότατη εικόνα του Ολυμπιακού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση του Ντομίνγκες που ήταν από τις πιο φτωχές στην έως τώρα παρουσία του στην ομάδα. Καλά κλεισμένος ο Αργεντινός άσος-βαρόμετρο για την ομάδα του, έκανε πολλές λάθος επιλογές και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, όπως κάνει πάντα, στο συνδετικό ρόλο που έχει σε κέντρο και επίθεση. 
 
Ο Τσόρι είναι όμως τόσο μεγάλος παίκτης που σε ένα τέτοιο κακό δικό του ματς ήταν αυτός που υπέγραψε τη νίκη του Ολυμπιακού με το δικό του πρώτο γκολ, από την ωραία ενέργεια του Ντοσεβί. Πιστοποιώντας ότι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και πως θα συνεχίσει να είναι τα επόμενα δύο χρόνια, μετά τη συμφωνία για την παραμονή του στον πρωταθλητή Ελλάδας. 
 
Θα μπορούσε κανείς να σταθεί και σε άλλους δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που πρωταγωνίστησαν σε αυτή τη δύσκολη επικράτηση του ειδικών συνθηκών αγώνα (επειδή ήταν αμέσως μετά τη ρεβάνς με την ΑΕΚ, ήταν δίχως θεατές, ο αντίπαλος ήταν πολύ οργανωμένος, ενώ έλειπαν πολλά βασικά στελέχη). 
 
Ο Ιμπραήμ Αφελάι δείχνει πείσμα. Έτρεξε πολύ, πήρε πρωτοβουλίες, πολλά δεν του έβγαιναν, όμως έδειξε ότι και θέλει και προσπαθεί. Αντιθέτως δηλαδή με όσα έχει «κατηγορηθεί» κατά καιρούς. Κι αυτό το πείσμα του Ολλανδού «φωτογραφήθηκε» στη φάση του γκολ που πέτυχε. Όταν έχασε αρχικά την μπάλα, αλλά κυνήγησε τη φάση, έκλεψε και πλάσαρε υποδειγματικά…
 
Κι ο Ρομπέρτο… Λένε πως για έναν τερματοφύλακα το πιο δύσκολο είναι να μετέχει σε ματς που δεν απειλείται καθόλου, διότι μπορεί να είναι «κρύος» στη μια φάση που θα χρειαστεί. Στη φάση που χρειάστηκε, με τον Καπετάνο μόνο του στα πέντε μέτρα, ο Ρομπέρτο ήταν «καυτός». Περίμενε το σουτ, δεν έκανε τίποτα τυχαία, στάθηκε όπως έπρεπε, έπεσε όπως έπρεπε και γλίτωσε την ομάδα του από την ισοφάριση κι από τρεχάματα στο φινάλε. 
 
Κι όπως σωστά παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, το έκανε χτες και ο Λουτσέσκου, η κλάση και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχουν οι ερυθρόλευκοι μπορούν να είναι οι κρίσιμες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Και δίνουν νίκες στους Πειραιώτες, ακόμη και σε παιχνίδια που η αγωνιστική εικόνα τους δεν είναι καλή…

Σχετικά άρθρα