Παπαδημούλης:" Οι δανειστές θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα"

16 Μαρτίου 2015

Την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν οι δανειστές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μιλώντας στο Mega, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την άποψη πως οι εταίροι επιχειρούν τον τορπιλισμό της συμφωνίας στο Eurogroup για την τετράμηνη παράταση του δανειακού προγράμματος, ώστε να ναυαγήσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

«Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα πριν απλωθεί το παράδειγμα και σε άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αυτό που λέμε: Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις γιατί δεν την κρατάει κανείς, αλλά πρέπει να έχουμε χρονική και δημοσιονομική ανάσα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις τόνισε πως καθυστερεί διότι αναμένεται η έγκριση από τους δανειστές.

«Ο Σταθάκης περιμένει δύο βδομάδες το OK για το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ακόμη περιμένουμε το OK», αποκάλυψε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να λειτουργεί χωρίς χρωματιστά γυαλιά» και να προχωρήσει στην αύξηση των ορίων έκδοσης έντοκων γραμματίων, ώστε να δοθεί «ανάσα» ρευστότητας στην χώρα. Παράλληλα, θύμισε στην ΕΚΤ πως ο Μάριο Ντράγκι είχε δώσει έγκριση για την δυνατότητα έκδοσης εντόκων και πέραν ορίου, τονίζοντας πως το ίδιο ζητάτε και τώρα.

«Την ίδια ώρα που μας κατηγορούν ότι καθυστερούμε κάποιος μας πνίγει δημοσιονομικά!», τόνισε και συμπλήρωσε: «Γιατί; Γιατί θέλουν να παίξουν καθυστέρηση! Μην μας πνίγετε λοιπόν!».

«Εισπράττουμε συμπεριφορά ως χώρα και ως κυβέρνηση οι οποίες συμπυκνώνονται στην εξής άποψη: Πρέπει να εφαρμόσετε το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά». «Ε, αυτό δεν γίνεται» συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι «αν πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Σαμαρά τότε τι νόημα έχουν οι εκλογές;», ανέφερε.

«Δεν έχει ακόμη σηκώσει το τηλέφωνο να ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων από τον κ. Τσίπρα» κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και κατέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν στήριξε την πρόταση Ντάισελμπλουμ για τμηματική εκταμίευση της υπολειπόμενης δόσης των 7 δις. ευρώ. 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ