Ο Μάρκους Μπεργκ στα καλύτερά του

Απουσίασε από τους αγωνιστικούς χώρους κοντά δυόμιση μήνες αλλά διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Μάρκους Μπεργκ πάντως σε καμία περίπτωση δεν περίμενε τον περασμένο Αύγουστο όταν υπέστη κάταγμα κλείδας στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας με τον Λεβαδειακό, ότι θα φτάσει να διεκδικεί το «χρυσό παπούτσι».

Επέστρεψε σε αναμέτρηση για τη Σούπερ Λίγκα τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό και σκόραρε εναντίον της Βέροιας (2-1). Εμεινε άσφαιρος με Παναιτωλικό (1-0) και Αστέρα Τρίπολης (1-1) εκτός έδρας αλλά ξαναχτύπησε στο 4-0 επί του Πανθρακικού με γκολ και ασίστ. Στο παιχνίδι των Ιωαννίνων με τον ΠΑΣ (0-0) που έγινε σε δύο δόσεις έπαιξε μόλις για 33 λεπτά δίχως να σκοράρει αλλά στη συνέχεια πέτυχε χατ τρικ επί του Εργοτέλη (5-0), δεν σκόραρε με τον Λεβαδειακό (1-0) και «πυροβόλησε» σε δύο σερί παιχνίδια με Πανιώνιο (1-1) και Καλλονή (1-0).

Κάπου εκεί φάνηκε να χάνει το δρόμο προς τα δίχτυα καθώς μεσολάβησαν τέσσερα σερί 90λεπτα χωρίς γκολ (Πλατανιάς 3-0, Παναιτωλικός 1-0, ΟΦΗ 3-2 και Ολυμπιακός 2-1). Δεν ήταν όμως παρά μια παρένθεση. Φαινόταν άλλωστε ότι είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ξαναπέτυχε χατ τρικ στη νίκη των Πρασίνων με 4-3, ενώ στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη πρόσθεσε το 11ο γκολ στην εφετινή συλλογή του στο πρωτάθλημα. Κι όλα αυτά μόλις σε 16 αγώνες.

Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη σεζόν, η οποία επίσης ήταν εξαιρετική για τον σκανδιναβό φορ, εντούτοις σκόραρε 16 φορές σε 35 ματς πρωταθλήματος συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ. Εφέτος όμως ο μέσος όρος επιτυχίας του Μπεργκ αγγίζει το 70%! Βρίσκεται δηλαδή σε καλύτερο επίπεδο και από τον Μήτρογλου και τον Μπαράλες αλλά και από τον Καλτσά, που έχουν περισσότερα γκολ απ’ αυτόν (13 οι δυο πρώτοι και 12 ο δεύτερος).

Σχετικά άρθρα