Ένοχη η Johnson and Johnson για πώληση μολυσμένων φαρμάκων

16 Μαρτίου 2015

Την ενοχή της παραδέχτηκε η θυγατρική της Johnson & Johnson σε σχετική κατηγορία πώλησης φαρμάκων μολυσμένα με μέταλλα, συμφωνώντας να καταβάλει περί τα 25 εκατ. δολ. εξωδικαστικά προκειμένου να κλείσει το θέμα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, πρόκειται για την επιχείρηση McNeil Consumer Healthcare. Το 2010, η εταιρεία έκανε μαζική ανάκληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων της για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών Tylenol και Motrin, που παράγονται στις εγκαταστάσεις της, στην Πενσυλβανία.
Οι συγκεκριμένες δεν ήταν οι μόνες ανακλήσεις την εποχή εκείνη. Την περίοδο 2008 με 2010 έγιναν διάφορες ανακλήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες συσκευασίες γνωστών σκευασμάτων, όπως το Tylenol, το Motrin, το Rolaids, το Benadryl και άλλα, λόγω ελαττωματικής κατασκευής.
Σύμφωνα με το Reuters, οι ανακλήσεις αυτές στιγμάτισαν τη φήμη της Johnson & Johnson.
Η τελευταία περίπτωση ξεκίνησε το 2009, όταν καταναλωτής πρόσεξε μαύρα στίγματα σε ένα μπουκάλι παιδικού Tylenol. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για κομματάκια νικελίου και χρωμίου.
Το 2010 τα καταναλωτικά προϊόντα της Johnson & Johnson σημείωσαν μείωση 19% στις ΗΠΑ, η αξία των οποίων μεταφράζεται σε 900 εκατομμύρια δολάρια. Οι ανακλήσεις το 2009 και το 2010 ευθύνονται για την πρώτη μείωση πωλήσεων της εταιρείας, για δύο συνεχόμενα έτη, που καταγράφεται από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.
Η εξωδικαστική συμφωνία «κλείνει ένα κεφάλαιο» όπως ανέφερε η Carol Goodrich, εκπρόσωπος της McNeil Consumer Healthcare, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία «έχει εντείνει τους ελέγχους ποιότητας και τα στάνταρτ της σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της».

virus.com.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...