Κατατέθηκε και η τρίτη δόση στο ΔΝΤ

16 Μαρτίου 2015

Η Ελλάδα κατέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρίτη δόση από τα συνολικά 1,5 δισ. ευρώ για τον μήνα Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα κατέβαλε στο ΔΝΤ περίπου 584 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απομένει μια ακόμα δόση, ύψους περίπου 336 εκατ. ευρώ, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί την Παρασκευή.

Επίσης, την Παρασκευή, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα, ανώτερος αξιωματούχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ που θέλησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, είχε αναφέρει στο Bloomberg ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει κανονικά τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα, το εν λόγω στέλεχος επισήμανε πως επειδή επίκεινται αυτή την εβδομάδα και άλλες αποπληρωμές, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας, ενώ τόνισε πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Όπως αναφέρει και το άρθρο του Bloomberg: «Κλειδωμένη έξω από τις αγορές κεφαλαίων, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αναγκασμένη να κατατρώει τα αποθέματα των μετρητών, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να πάρει από την Ευρωζώνη περισσότερους πόρους από την τελευταία δόση του προγράμματος διάσωσης. Την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής, ενώ έχει προηγηθεί μια εβδομάδα έντασης λόγω των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Γιάνη Βαρουφάκη».
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ