Έρευνα για τις συνθήκες κράτησής της Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο

17 Μαρτίου 2015

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για τις συνθήκες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, την ώρα που ίδια η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό να ενισχύσει την κινητοποίηση για την αποφυλάκισή της.

Συμπληρώνει 442 ημέρες στο Δρομοκαΐτειο, έχοντας καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μεταφέρθηκε εκεί από την πτέρυγα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού καθώς οι ψυχίατροι που την παρακολουθούν διαπίστωσαν ότι πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη. Οι συνθήκες κράτησής της, αλλά κυρίως οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για επιθέσεις που δέχεται από άλλους τρόφιμους προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. 

«Η ίδια η κυρία Σταμάτη κάνει διαρκώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει», κατέθεσαν γιατροί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και έτσι η άλλοτε βασίλισσα των κοσμικών σαλονιών βρέθηκε φρουρούμενη στο ψυχιατρείο αντιμέτωπη με τις συνέπειες των επιλογών της και του συζύγου της που συνθέτουν μια πολύκροτη υπόθεση, γνωστή και ως «σκάνδαλο του αιώνα». 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ