Τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού

17 Μαρτίου 2015
Υλικά

Για τους κεφτέδες

  • 800 γρ. χοιρινός κιμάς (600 γρ. από μπούτι και 200 γρ. από σπάλα)
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά μπαχαράδικα - π.χ. Μανδραγόρας, Baharat, Fotsi, Ελιξίριο, 1001 γεύσεις) ή μείγμα γλυκιάς και καυτερής πάπρικας
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένος πάγος (στο μπλέντερ ή στο μούλτι ή κοπανισμένος στο γουδί) ή παγωμένο νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μουστάρδα, για το σερβίρισμα
 

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό, το ούζο, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά και τον τριμμένο πάγο ή το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Πλάθουμε* κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού, βάρους περίπου 25 - 30 γρ. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τους κεφτέδες κατευθείαν από το ψυγείο** για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Συνοδεύουμε με μουστάρδα της αρεσκείας μας.

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα