Τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για τους κεφτέδες</strong></p>
<ul>
<li>800 γρ. χοιρινός κιμάς (600 γρ. από μπούτι και 200 γρ. από σπάλα)</li>
<li>1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα</li>
<li>1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά μπαχαράδικα – π.χ. Μανδραγόρας, Baharat, Fotsi, Ελιξίριο, 1001 γεύσεις) ή μείγμα γλυκιάς και καυτερής πάπρικας</li>
<li>2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα</li>
<li>1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</li>
<li>1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>1 κουτ. σούπας ούζο</li>
<li>1 κουτ. σούπας ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού</li>
<li>70 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο</li>
<li>60 γρ. φρυγανιά τριμμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας τριμμένος πάγος (στο μπλέντερ ή στο μούλτι ή κοπανισμένος στο γουδί) ή παγωμένο νερό</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>μουστάρδα, για το σερβίρισμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf _mce_tagged_br">
<div class="recipe_parts right"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></span></p>
<p>Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό, το ούζο, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά και τον τριμμένο πάγο ή το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.</p>
<p>Πλάθουμε* κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού, βάρους περίπου 25 – 30 γρ. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τους κεφτέδες κατευθείαν από το ψυγείο** για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Συνοδεύουμε με μουστάρδα της αρεσκείας μας.</p>
<p> </p>
<p>http://www.gastronomos.gr/</p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα