Γευστικό ταξίδι στην Μύκονο.... Μοναδικό μελιτζανοπίλαφο

17 Μαρτίου 2015

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ρύζι
  • 2½ φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι  και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το  καστανό ρύζι fytro να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
4. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.

 

 

http://www.argiro.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ