Γευστικό ταξίδι στην Μύκονο…. Μοναδικό μελιτζανοπίλαφο

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά συνταγής</strong></span></p>
<ul class="ingredients">
<li>2 μελιτζάνες φλάσκες</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο</li>
<li>1/2 φλ. ελαιόλαδο</li>
<li>4 ντομάτες ψιλοκομμένες</li>
<li>2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</li>
<li>1 φλ. ρύζι</li>
<li>2½ φλ. νερό</li>
<li>αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="time"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>1.</strong> Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.<br /><strong>2. </strong>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.<br /><strong>3.</strong> Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι  και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το  καστανό ρύζι fytro να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.<br /><strong>4. </strong>Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.argiro.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα