Γιορτάζει το Μπουτάν (videos)!

Στη ζώνη της Ασίας τα προκριματικά για το Μουντιάλ 2018 ξεκίνησαν, και στον πρώτο γύρο (τα ματς είναι διπλά και νοκ άουτ) ξεχώρισε η πρόκριση του Μπουτάν! Η εθνική ομάδα του μικρού βουδιστικού βασιλείου στα Ιμαλάια, μετά την πρώτη νίκη της από το 2008, πέρασε στον 2ο γύρο των προκριματικά (άφησε εκτός την Σρι Λάνκα), ούσα μάλιστα στην τελευταία θέση στην κατάταξη της FIFA. 
Πριν από μία εβδομάδα το Μπουτάν κέρδισε μέσα στην Σρι Λάνκα με 1-0 με γκολ του Τσέρινγκ Ντόρτζι στο 82’! Στη ρεβάνς το Μπουτάν επικράτησε για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά με 2-1. Σκόραρε δυο γκολ ο Γκιούελτσχεν στο 5’ και στο 90’, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Μαντουσχάν στο 34’!
Αυτή η πρόκριση αποκτά μεγαλύτερη αξία με δεδομένο πως η εθνική ομάδα του Μπουτάν είναι στη 209η θέση, συνόλου 209 εθνικών ομάδων στη συνολική κατάταξη της FIFA. Επίσης, είχε να κερδίσει σε επίσημο ματς από το 2008. Είχε να αγωνιστεί σε επίσημο από το Σεπτέμβριο του 2013.
Αναλυτικά στον 1ο γύρο των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Ασίας έχουμε (αριστερά τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς και δεξιά οι ρεβάνς):Τιμόρ Λέστε-Μογγολία 4-1/1-0 Καμπότζη-Μακάο 3-0/1-1Σρι Λάνκα-Μπουτάν 0-1/1-2Ταϊπέι-Μπρούνεϊ 0-1/2-0Ινδία-Νεπάλ 2-0/0-0Υεμένη-Πακιστάν3-1/αναβολή
****Στη ζώνη της Ασίας στον πρώτο γύρο μετέχουν ομάδες που είναι χαμηλά στην κατάταξη της FIFA και όπως είπαμε τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ. Ακολουθούν άλλοι τρεις γύροι (από τον 3ο και μετά σε ομίλους) μέχρι να βγουν οι 4 ομάδες που θα πάνε απευθείας στο Μουντιάλ και οι δυο (οι τρίτες στους δυο τελικούς ομίλους) που θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ, για να βγει η μία από αυτές που θα αντιμετωπίσει την 5η από τη Νότια Αμερική για ένα εισιτήριο…
Οι δυο νίκες του Μπουτάν με την Σρι Λάνκα

Σχετικά άρθρα