Βαρουφάκης: "Το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει την αγάπη"

18 Μαρτίου 2015

Ακόμη και στίχους των Beatles επιστράτευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για να παραθέσει τα επιχειρήματά του, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μιλώντας στην εκπομπή Di Martedi, του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού La7, ο υπουργός Οικονομικός τόνισε ότι το πρόβλημα στην ευρωζώνη είναι ο λάθος σχεδιασμός της, ενώ πρόσθεσε ότι δεν συνεχίζει να ζητά χρήματα η Ελλάδα, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας. Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν», είπε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «Οπως τραγουδούσαν οι Beatles "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη"», αναφερόμενος στο «Can't Buy Me Love», των θρυλικών «σκαθαριών».

«Για την ευρωπαϊκή κρίση ευθύνεται η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί. Σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο η Ευρωζώνη, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο», τόνισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.www.axortag
os.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ