Σαλάτα με ρόκα, ψητή μοτσαρέλα και προσούτο

18 Μαρτίου 2015

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 60 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 180 γρ. ρόκα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ζουλιέν
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα με τις φέτες προσούτο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν "φάκελο" σχετικά σφικτό και να καλύψουμε όλες τις πλευρές της.

Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απο όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ' ένα σκεύος και την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα μπαλσάμικο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση.

Τη σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.

 

 

http://www.yiannislucacos.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +95067+43397+54 - adTechUnit 6
Τα παράπονα σε μια σχέση:
Δώστε λίγο χρόνο στη φίλη σας αρχικά να...
Ψυχαναγκασμοί: Όταν φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν οι άλλοι
Απο πολύ μικρή θυμάμαι να πιάνω σε τακτά...
Έρωτας: Γιατί με ελκύουν μεγαλύτερες γυναίκες;
Το τι ελκύει τον καθένα είναι...