Σαλάτα με ρόκα, ψητή μοτσαρέλα και προσούτο

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<p class="list_title"><span style="text-decoration: underline;">Για τη σαλάτα</span></p>
<ul>
<li>50 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>250 γρ. μοτσαρέλα</li>
<li>60 γρ. προσούτο, σε φέτες</li>
<li>180 γρ. ρόκα</li>
<li>80 γρ. λιαστές ντομάτες, ζουλιέν</li>
<li>20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο</li>
<li>κρέμα μπαλσάμικο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<h4><span style="text-decoration: underline;">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></h4>
<p> </p>
<p>Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα με τις φέτες προσούτο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν "φάκελο" σχετικά σφικτό και να καλύψουμε όλες τις πλευρές της.</p>
<p>Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απο όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.</p>
<p>Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ' ένα σκεύος και την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.</p>
<p>Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα μπαλσάμικο και ανακατεύουμε ελαφρά.</p>
<p>Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση.</p>
<p>Τη σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.yiannislucacos.gr/</p>

Σχετικά άρθρα