Μεταμορφώθηκε και… πανηγύρισε!

Μισή ώρα καλού ποδοσφαίρου στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετή για τον ΠΑΣ για να σκοράρει κόντρα στον Πλατανιά και να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο “τρίποντο” με το οποίο αναρριχήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς. Ακόστα ο “χρυσός” σκόρερ των γηπεδούχων, ντεμπούτο για τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του Πλατανιά. 
1ο ημίχρονο: Πέρασε και… δεν ακούμπησε το πρώτο μέρος στους “Ζωσιμάδες”. ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν υποψία φάσης μπροστά στις δύο εστίες και το 0-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Οι φιλοξενούμενοι, με τον Γιώργο Παράσχο πλέον στον πάγκο τους, πατούσαν ελαφρώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όμως, με εξαίρεση το σουτ του Μενδρινού στο 29’ και του Αγκιλέρα δέκα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Βελλίδη. Από την άλλη, η απουσία του Κρίστιαν Τσάβες λόγω τραυματισμού από την επίθεση του ΠΑΣ ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Η αδυναμία των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Πετράκη να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν απειλή στην εστία του Ολιμπά ήταν εμφανής. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα στατιστικά των γηπεδούχων καταγράφηκε μόλις ένα σουτ, το οποίο έκανε ο Τσουκαλάς στο 11’.
Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης Μιχαήλ και Γιακουμάκης συγκρούστηκαν σε μια διεκδίκηση της μπάλας με αποτέλεσμα ο παίκτης του Πλατανιά να επιστρέψει στο ματς με ράμματα.
2ο ημίχρονο: Μεταμορφωμένος στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ. Οι παίκτες του Πετράκη μπήκαν με… άγριες διαθέσεις στην επανάληψη και αφού έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 51’ με τον Τζημόπουλο, ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία, δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Ίλιτς “γέμισε” από τα δεξιά , ο Ακόστα έκανε την προβολή, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και “κρέμασε” τον Ολιμπά για το 1-0. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να “κλειδώσουν” το “τρίποντο” όταν μετά από την κεφαλιά του Γιάκου, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Πλατανιάς κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά χρειάστηκε το ρολόι να δείξει 84′ για να απειλήσει ουσιαστικά για πρώτη φορά. Ο Γκαβιλάν έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών οι φιλοξενούμενοι έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Βελλίδη, ο οποίος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα μετά από την προσπάθεια του Γκαβιλάν. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να “κλέψουν” τον βαθμό όταν ο Γουνδουλάκης έκανε το πλασέ και ο Στρούνα έσωσε πάνω στη γραμμή. 
Που κρίθηκε: Στο εντυπωσιακό ημίωρο του ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος, Οι Γιαννιώτες έπιασαν από… το λαιμό τους κρητικούς, σκόραραν, είχαν δοκάρι και “σφράγισαν” μια πολύτιμη νίκη.
Παίκτης από “χρυσάφι”: Σε ματς το οποίο έχει λήξει με σκορ 1-0, τότε ο MVP της αναμέτρησης δεν μπορεί να είναι άλλος από τον “χρυσό” σκόρερ, Νόε Ακόστα.
Η “σφυρίχτρα”: Καλή η διαιτησία του Ηλία Σπάθα και ορθές οι υποδείξεις των βοηθών του.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (57′ Γιάκος), Μιχαήλ (63′ Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Κοροβέσης (79′ Ντάσιος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ναδάλες, Ακόστα, Χαρίσης.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μενδρινός (77′ Μιλούνοβιτς), Μπανανά, Κουλιμπάλι (59′ Γκαβιλάν), Ιτούα, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Τόρες, Γιακουμάκης (66′ Γουνδουλάκης), Δημήτρης, Αγκιλέρα.

Σχετικά άρθρα