Φραγκίσκα Σιγάλα

Η Φραγκίσκα Σιγάλα είναι αγγειοχειρουργός με ειδίκευση στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.

Έχει μετεκπαίδευση στο εξωτερικό και άδεια άσκησης υπερήχων αγγειακών παθήσεων. Από το 2004 – 2005, έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα μετεκπαιδευτικών μαθημάτων Αγγειοχειρουργικής στους ιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου St Josef Haan στη Γερμανία.

Από το 2007 διδάσκει το μάθημα «Αγγειοχειρουργική» στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και το μάθημα «Κλινική Σημειολογία και Χειρουργική» στους 4ετείς φοιτητές. Από το 2011, έχει συμμετάσχει στο Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη απόκτηση άδειας Υπερήχων των αγγειακών παθήσεων από το Υπουργείο Υγείας.

Το κλινικό έργο αναλύεται στα 7 έτη εκπαίδευσης σε όλο το φάσμα των αγγειακών ασθενειών και αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων στην Α Χειρουργική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών στο «Λαϊκό» ΓΝΑ,στην Κλινική Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής τoυ Klinikum Sűd στη Νυρεμβέργη και στην Αγγειοχειρουργι­κή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Κατόπιν εργάσθηκε σε έμμισθη θέση ως ειδικευμένη αγγειοχειρουργός από την λήψη της ειδικότητας(12/2003) έως τον διορισμό της στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ ως Λέκτορας (5/2007), σε δύο μεγάλες Αγγειοχειρουργικές Κλινικές της Γερμανίας (St.Josef Krankenhaus Haan­Germany και στην Κλινική Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Aachen), αποκτώντας μεγάλη εμπειρία τόσο σε πολύπλοκες αγγειακές επεμβάσεις όσο και σε ενδαγγειακές επεμβάσεις.

Φραγκίσκα Σιγάλα
Αγγειοχειρουργός
Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής

Σχετικά άρθρα