Οι θεατρικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας

19 Μαρτίου 2015

Ακροβατικές οφθαλμαπάτες, εμβληματικά ιστορικά έργα, χορευτικά ραντεβού, ανατρεπτικά νουάρ έργα συναντιώνται σε μια ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα.  

 

«DreamCatcher»

«DreamCatcher», όπως “ονειροπαγίδα” είναι ο τίτλος της παράστασης των φοβερών και τρομερών περφόρμερ/ακροβατών, ταχυδακτυλουργών ή, με μια λέξη, “μάγων” της σκηνής Momix που θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής από τις 24 έως τις 29/3.

 

 

«Τραγούδι του νεκρού αδελφού­»

Πενήντα τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το εμβληματικό μουσικό/θεατρικό «Τραγούδι του νεκρού αδελφού­» του Μίκη Θεοδωράκη ανεβαίνει στο Θέατρο Μπάντ­μιντον (19-29/3), σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και αναμένεται να μας συγκινήσει, θυμίζοντάς μας την εμπειρία του Εμφυλίου...

 

«W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)»

Χορογράφος και χορεύτρια με αυθεντικότητα και φυσική ενέργεια, η Λίντα Καπετανέα επανέρχεται με το δυναμικό σόλο-μελέτη πάνω στο πάσχον γυναικείο σώμα «W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory )».

 

«Όγδοη ημέρα της δημιουργίας»

Ο υπόγειος χώρος του γκαράζ στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πειραματικούς χώρους της πόλης. Εκεί ανεβάζει η 27χρονη Ηλέκτρα Ελληνικιώτη την «Όγδοη ημέρα της δημιουργίας», ένα θέαμα τόσο… υπερβατικό όσο και ο τίτλος του, για την αλληλεξάρτηση θύματος και θύτη.

 

«Φιλουμένα»

H Ελένη Ράντου μεταμορφώνεται στη διάσημη ηρωίδα του δημοφιλούς έργου του Εντουάρντο ντε Φιλίπο «Φιλουμένα (Γάμος αλά ιταλικά )», το οποίο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο στις 21/3.

 

«Μπλε Μαρέν»

Εκκεντρικός όσο και κυνικός, ποπ όσο και στοχαστικός, ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης μας επιφυλάσσει διάφορες ανατροπές με το «Μπλε Μαρέν», το πρώτο νουάρ έργο του, που παρουσιάζεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ