Έκανε βόλτα στα Ψαχνά

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τα Ψαχνά, όπου επικράτησε με 3-1 του τοπικού Ηρακλή και ξέφυγε 14 βαθμούς από τη δεύτερη Παναχαϊκή και 15 από τον τρίτο Απόλλωνα (αποκτώντας ουσιαστικό προβάδισμα 8 βαθμών ενόψει των play off). Αυτή ήταν η ένατη εκτός έδρας νίκη για τους “κιτρινόμαυρους” σε 11 εξόδους στο φετινό πρωτάθλημα και 19η συνολικά σε 21 παιχνίδια.

Αραβίδης (δύο γκολ και ένα δοκάρι) και Σοϊλέδης (δύο ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι παίκτες για την “Ένωση”. Σκόρερ για δεύτερο σερί ματς ο Ζόριτς, έπιασε πέναλτι ο Ανέστης στο 54′, αλλά νικήθηκε στο 70′ από τον Πατσατζόγλου.

Η μάχη των πάγκων

Ο Ηλίας Φυντάνης “κατέβασε” τον Ηρακλή με 4-3-3, και προφανέστατο στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του. Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας παρότι είχε δείξει ότι στις προθέσεις του ήταν να κάνει αλλαγές, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αφήνοντας στον πάγκο τον αρνητικό στον Ταύρο Κρισάντους και επαναφέροντας κάτω από τα γκολπόστ τον Ανέστη αντί του Βούρα και στην κορυφή της επίθεσης τον Αραβίδη, μετά την επιστροφή του Μπαρμπόσα (στο αριστερό άκρο). Επίσης ξεκούρασε τον Τζανετόπουλο βάζοντας στο πλευρό του Κολοβέτσιου τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος στο προηγούμενο ματς ήταν εκτός αποστολής.

Α’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε με υπομονή να ανοίξει διαδρόμους προς την εστία του Μανιάτη. Ωστόσο με τους δέκα από τους έντεκα παίκτες του Ηρακλή κάτω από τη σέντρα, κάτι τέτοιο δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Οι παίκτες του Δέλλα προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, όμως οι επιλογές τους δεν ήταν ούτε καλές, ούτε εύστοχες. Το περίεργο για τη φετινή ΑΕΚ είναι πως επιδίωξε πολλές φορές να παίξει με σέντρες στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, όπου οι “κιτρινόμαυροι” δεν πατούσαν ή ήταν πάντα μόνο ένας παίκτης.

Παρότι αυτό έδειχνε ανορθόδοξο η ΑΕΚ από μία τέτοια προσπάθεια βρήκε τη λύση, καθώς στο 41′ ο Αραβίδης σημείωσε το 12ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και 15ο συνολικά.

Το πολύ θετικό για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, ήταν πως πλην μίας φάσης στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου, η εστία του Ανέστη δεν απειλήθηκε καθόλου.

Β’ ημίχρονο: Έχοντας τον “αέρα” του υπέρ της γκολ, η ΑΕΚ μπήκε χαλαρά στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στο 51′ ένα λάθος του Κολοβέτσιου (ο οποίος μετά τον τραυματισμό του δεν πραγματοποιεί τις εμφανίσεις που τον καθιέρωσαν στη βασική ενδεκάδα στο πρώτο μισό της σεζόν), έδωσε την ευκαιρία στον Ράντι να βρεθεί απέναντι από τον Ανέστη και να κερδίσει πέναλτι, όμως η εκτέλεσή του ήταν κακή και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πήρε την… εκδίκησή του.

Αμέσως μετά (56′) “μίλησε” ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς στην επόμενη φάση ο Ζόριτς εκμεταλλεύτηκε τη νέα ασίστ του Σοϊλέδη και με κοντινό πλασέ στην κίνηση διπλασίασε τα γκολ της ΑΕΚ.

Το γκολ αυτό “κλείδωσε” την κατάκτηση των τριών βαθμών, ωστόσο το ματς είχε και άλλα γκολ. Ο Αραβίδης στο 65′ πέτυχε το 16ο φετινό του γκολ και 13ο στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την προσωπική του επίδοση (έστω και αν φέτος αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία), προσθέτοντας στο ρεπερτόριό του και ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν τελικά το γκολ της τιμής στο 70′ με μακρινό σουτ του Πατσατζόγλου, έχασαν και κάποιες μικροευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ματς, όμως αυτή που άγγιξε ξανά το γκολ ήταν η ΑΕΚ με τον Αραβίδη, ο οποίος στο 79′ “σημάδεψε” από πολύ κοντά το δοκάρι και δεν κατάφερε να πετύχει χατ τρικ…

MVP: Ο Χρήστος Αραβίδης ήταν αυτός που έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά. “Έλυσε” το… γόρδιο δεσμό του πρώτου ημιχρόνου, ενώ έβαλε και γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ φτάνοντας τα 16 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και τα 13 στο πρωτάθλημα. Ο “Άραβας” κέρδισε στο νήμα τον Σοϊλέδη που σέρβιρε δύο γκολ και γενικά η παρουσία του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά ήταν εξαιρετική.

Tip of the day: Η ΑΕΚ πέτυχε για πρώτη φορά φέτος εφτά σερί νίκες στη Football League. Τις δύο προηγούμενες φορές (στο Κρανίδι με την Ερμιονίδα και στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα) το σερί είχε σταματήσει στις έξι…

* * * Ο Άνταμ Τζανετόπουλος και ο Άλεξ Ντακόλ ήταν οι δύο παίκτες που ο Τραϊανός Δέλλας άφησε εκτός αποστολής.
* * * Στις εξέδρες του Δημοτικού σταδίου εκτός των δύο προαναφερόμενων βρέθηκαν και ο Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο με τη σύντροφό του…

Σχετικά άρθρα