Πανηγυρικά στους «8» Φιορεντίνα και Ντιναμό Κιέβου

Φιορεντίνα και Ντινάμο Κιέβου προκρίθηκαν με θριαμβευτικό τρόπο στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς οι «βιόλα» νίκησαν 3-0 (διαμορφώθηκε στο 22’) την Ρόμα στο «Ολίμπικο», ενώ οι Ουκρανοί… σκόρπισαν την Έβερτον με 5-1… Στη Ρώμη οι οργανωμένοι οπαδοί της Ρόμα έφυγαν στο ημίχρονο, τραγικοί στην άμυνα οι «τζιαλορόσι»… Η Αγγλία έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στα προημιτελικά κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1992-93, μετά από 22 χρόνια δηλαδή!

Στην Ρώμη ο «εμφύλιος» κρίθηκε πολύ νωρίς, με τους Μανωλά, Χολέμπας και Τοροσίδη να είναι στην ενδεκάδα της γηπεδούχου… Στο 22’ η Φιορεντίνα προηγήθηκε με 3-0 (1-1 το πρώτο ματς). Οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9’ με το πέναλτι του Ροντρίγκες. Ο Χοσέ Χολέμπας ανέτρεψε τον Φερνάντες και έτσι δόθηκε η εσχάτη των «ποινών». Η ομάδα της Φλωρεντίας έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στο 18’, όταν ο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη γκέλα του τερματοφύλακα Σκορούπσκι σε γύρισμα, γράφοντας σε κενή εστία το 2-0.
Στο 21’ Μπασάντα με απίστευτη κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η Ρόμα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων με τους οπαδούς της να αποχωρούν από το ημίχρονο. Στο 27’ ο Βασίλης Τοροσίδης έδωσε την θέση του στον Ιτούρμπε, σε προσπάθεια του Ρούντι Γκαρσία να αλλάξει τα δεδομένα. Στο 46’ ο Σαλάχ έκανε απίστευτη ενέργεια με τη μπάλα στα πόδια, ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, έφτασε μέσα στην περιοχή, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σκορούπσκι.
Οι συνθέσεις
ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Χολέμπας, Γιανγκά Μπιβά (58′ Αστόρι), Τοροσίδης (27′ Ιτούρμπε), Μανωλάς, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Κεϊτά (44′ Βέρντε), Φλορέντζι, Λιάγιτς, Ζερβινιό.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Ροντρίγκες, Σάβιτς (40′ Τόμοβιτς), Μπασάντα, Αλόνσο, Φερνάντες, Μπαντέλι, Χακίν, Βαλέρο (79΄Ακουϊλάνι), Μπαμπακάρ (63′ Βάργκας) Σαλάχ.

Η Ντιναμό… πετούσε φωτιές στο Κιέβο, στην προσπάθεια της να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου ματς. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την γηπεδούχο, καθώς στο 21’ έγινε το 1-0 με τρομερή γκολάρα του Γιαρμολένκο. Η Έβερτον στο 29’ ισοφάρισε με τον Λουκάκου (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης)!
Οι Ουκρανοί… βρήκαν δεύτερο γκολ στο 35’, όταν ο Τεόντορτσικ από κοντά έκανε το 2-1. Στο 37’ ο Μιγκέλ Βελόσο με δυνατό σουτ μετά από απομάκρυνση της αγγλικής άμυνας σημείωσε το 3-1…
Στο 56′ ο Γκούσεφ με ωραία προσπάθεια έκανε το 4-1, ενώ στο 76′ ο Αντούνες με ένα τρομερό γκολ διαμόρφωσε το 5-1 που «σφράγισε» ουσιαστικά την πρόκριση της Ντιναμό Κιέβου. Η Έβερτον έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ με τον Γιαγκέλκα στο 82’…
Οι συνθέσεις
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Κασερίντι, Βελόσο, Σιντόρτσουκ (64′ Μπουϊάλσκι), Ριμπάλκα, Γκούσεφ (90′ Καλίτβιντσεφ), Γιαρμολένκο, Τεόντορτσικ (75′ Κράβετς).
ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Κόλεμαν, Αλκαράζ, ΜακΚάρθι (78′ Μπέσιτς), Μπάρι, Ατσού (65′ Όσμαν), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου, Νέισμιθ (65′ Κονέ).

Στα μέχρι στιγμής τελικά αποτελέσματα στις ρεβάνς των «16» του Γιουρόπα Λιγκ έχουμε (στις παρενθέσεις τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):
Πέμπτη
Ντινάμο Μόσχας – Νάπολι 0-0 (1-3)
Ντινάμο Κιέβου – Έβερτον 5-2 (21′ Γιαρμόλενκο, 35′ Τεοντόρτσικ, 37′ Μιγκέλ Βελόζο, 56′ Χούσιεβ, 76′ Αντούνες / 29′ Λουκακού, 82′ Τζαγκιέλκα) (1-2)
Ρόμα – Φιορεντίνα 0-3 (9′ πέν. Γκονσάλο Ροντρίγκες, 18′ Μάρκος Αλόνσο, 22′ Μπασάντα) (1-1)

Σχετικά άρθρα