Να επανακάμψουν για να… περάσουν!

Οι πρόσφατες ήττες από Φενέρμπαχτσε και Ζαλγκίρις υπενθύμισαν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα πως η πρόκριση στα play offs της Ευρωλίγκας μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται. Οι δύο εκπρόσωποί μας στην κορυφαία διοργάνωση θέλουν να ξεκινήσουν από απόψε την αντεπίθεσή τους προκειμένου να κάνουν ένα ακόμα απαιτούμενο βήμα για την παρουσία τους στην επόμενη φάση.
Πιο… επικίνδυνη είναι η θέση του Παναθηναϊκού. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες προσγείωσαν… απότομα τους “Πράσινους” και ο στόχος της κατάληψης της 2ης του ομίλου έχει πλέον αναπροσαρμοστεί στο “κυνήγι” της 4ης. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα ριχτεί πρώτη χρονικά στη “μάχη” της 11ης αγωνιστικής καθώς στις 20:00 (novasports 2, pamesports.gr) θα φιλοξενήσει στο “καυτό” ΟΑΚΑ την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και “καίγεται” για τη νίκη. Το έργο του Παναθηναϊκού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι στην κορυφαία ομάδα του ομίλου, ίσως και της διοργάνωσης τη δεδομένη στιγμή, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα play offs και βρίσκεται πολύ κοντά και στην κατάληψη της 1ης θέση έχοντας υποστεί μόλις μία ήττα. Ο τεχνικός των “Πρασίνων” δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ενώ και η Ρεάλ ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς απουσίες.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία).
Αυτή θα είναι η 26η “μάχη” μεταξύ των δύο ομάδων με τη Ρεάλ να έχει 15 νίκες και τον Παναθηναϊκό 10.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 22:00 (ΝΕΡΙΤ, pamesports.gr) ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να αφήσει πίσω του την ήττα από την Φενέρ στο ΣΕΦ και να φύγει με το “διπλό” από τη Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Με τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη νοκ άουτ λόγω τραυματισμού, οι “ερυθρόλευκοι” θα αγωνιστούν για τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά και να παραμείνουν “ζωντανοί” στο κυνήγι του πλεονεκτήματος της έδρας στα play offs μέσω της 1ης ή της 2ης θέση στον όμιλό τους. Εκτός από τη σημαντική απουσία του “Kill Bill”, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στους Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλη. Στον αντίποδα, η ισπανική ομάδα θέλει να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες της για πρόκριση με τον Ίμπον Ναβάρο να καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Μπεν Χάνσμπρο. 
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία). 
Σε συνολικά 27 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει 15 φορές ενώ η Λαμποράλ 12. 
Το πρόγραμμα του 5ου ομίλουΕρυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 73-77 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 79-72 Άλμπα Βερολίνου-Γαλατάσαραϊ 75-68 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (20/3, 20:00)Βαθμολογία1. Ρεάλ 9-12. Μπαρτσελόνα 8-33. Μακάμπι 7-44. Παναθηναϊκός 5-55. Άλμπα 5-66. Ζαλγκίρις 4-77. Ερυθρός Αστέρας 3-88. Γαλατάσαραϊ 2-9
Το πρόγραμμα του 6ου ομίλουΑναντολού Εφές-Νίζνι 79-75 Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (20/3, 20:00)Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός (20/3, 22:00)Βαθμολογία1. ΤΣΣΚΑ 9-22. Φενέρ 8-23. Ολυμπιακός 8-24. Εφές 5-65. Λαμποράλ 4-66. Μιλάνο 3-77. Νίζνι 3-88. Μάλαγα 2-9

Σχετικά άρθρα