Η «Οδός Πολυδούρη» με την Παππά επιστρέφει

20 Μαρτίου 2015

Η μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, με την Ιωάννα Παππά σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, επιστέφει από 16 Απριλίου στο θέατρο Θησείον, για 20 μόνο παραστάσεις.

Η «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, ένας μονόλογος για το δρόμο που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου, επιστρέφει από τις 16 Απριλίου και μόνο για 20 παρατάσεις στη σκηνή του θεάτρου Θησείον με την Ιωάννα Παππά, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη.

Επί σκηνής η ποιήτρια λίγο πριν πεθάνει. Με ψυχοπομπό ένα αντιφυματικό ραδιοφωνικό μήνυμα της εποχής να της μετράει τις ώρες, η Μαρία Πολυδούρη ξηλώνει το φόρεμά της  μέχρι να μείνει γυμνή και ταυτόχρονα μονολογεί, εσωστρέφεται, εξωστρέφεται, χορεύει φοξτροτ, τραγουδάει Αττίκ και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το «μύθο» της, συχνά χωρίς την συγκατάθεσή της: Στο κοινό που την ταύτισε με τον Καρυωτάκη και περιορίστηκε στη μελοδραματική εκδοχή της ερωτικής της ιστορίας. Στους μολυσματικούς νοτιάδες της Καλαμάτας που επηρέασαν την ποίηση της παιδιόθεν, στην τρέλα της  παρισινής ζωής που επέσπευσε το θάνατο από φυματίωση. Στην μητέρα της που προετοίμασε τον ανήσυχο χαρακτήρα της μέσα από πρώιμες φεμινιστικές αναζητήσεις της  Καλλιρόης Παρρέν. Στον ίδιο τον Καρυωτάκη που έμεινε αμετακίνητος στην ενόρμηση θανάτου κακοποιώντας τον έρωτά της και αγνοώντας το κάλεσμα της  ζωής.

Κείμενο: Ρούλα Γεωργακοπούλου. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Στρούλια. Μουσική: Αλέξανδρος Γκόνης. Χορογραφία: Χριστίνα Σουγιουλτζή. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Φωτογραφίες παράστασης: Σπύρος Στάβερης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Δρακοπούλου.

Την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη ερμηνεύει η Ιωάννα Παππά.

Πληροφορίες: «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου στο θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Απριλίου. Διάρκεια παραστάσεων: για 20 Παραστάσεις από 16 Απριλίου έως 17 Μαΐου. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15. Διάρκεια: 60 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12 ευρώ και Μειωμένο 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65). Προπώληση: Ticket Services - Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου) Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567. Online: www.ticketservices.gr και στα καταστήματα Forthnet.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ