Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια, αντζούγιες και κάππαρη!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>6 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού (στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις έτοιμες σάλτσες) ή 1 κουτ. λευκό βαλσαμικό ξίδι </li>
<li>8 – 10 φιλέτα αντζούγιας (από βάζο)</li>
<li>1 κουτ. σούπας κάππαρη</li>
<li>αλάτι, πιπέρι (ταιριάζει πολύ το ροζ)</li>
<li>ψωμί ή παξιμάδια (για το σερβίρισμα)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></span></p>
<p>Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κατά μήκος είτε με το τον αποφλοιωτή πατάτας είτε με μαντολίνο (εργαλείο ειδικό για αυτές τις δουλειές). Διαφορετικά τα κόβουμε σε κυβάκια ή σε ροδέλες. Τα στρώνουμε σε ταψί σε μονή στρώση, αλατίζουμε ελαφρώς, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού ή με το λευκό βαλσαμικό ξίδι, σκορπίζουμε από πάνω τα φιλέτα αντζούγιας και την κάππαρη, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gastronomos.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα