«Τα παιδιά παλεύουν για την αξιοπρέπεια του συλλόγου»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο Κρις Χουγκάζ, προπονητής του Πανιωνίου, μετά την ήττα από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη γιατί: «Παλεύουν για την αξιοπρέπεια του συλλόγου και την δική τους».
Ο Χουγκάζ εξήγησε πως: «Θέλαμε να εστιάσουμε σε δύο τομείς. Στα επιθετικά ριμπάουντ του Άρη και στην ασφαλή μεταφορά της μπάλας στην επίθεση με την πίεση που ασκεί ο Άρης. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν αντιδράσαμε σωστά σ’ αυτά τα δύο κομμάτια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά. Οι παίκτες προσπαθούν, είναι δύσκολο να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο και με σταθερά τα προβλήματα. Του αξίζουν συγχαρητήρια, κάνουν ότι μπορούν. Παλεύουν για την αξιοπρέπεια του συλλόγου, για την δική τους αξιοπρέπεια και στο δεύτερο ημίχρονο με την ενέργεια που έβγαλαν παρουσιάσαμε καλύτερη εικόνα, συν ασφαλώς τα πράγματα που πήραμε από την σύνθετη άμυνα που παίξαμε. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, δουλεύει σωστά».
Σε ερώτηση για την δεν αγωνίστηκε ποτέ με τους «κυανέρυθρους» ο Γκίνγιαρντ, ο Χουγκάζ διευκρίνισε: «Ο παίκτης που είναι πολύ καλός, προτάθηκε και επιλέχθηκε. Κάποια νομικά κωλύματα και νόμοι βγήκαν την τελευταία εβδομάδα σχετικά με παίκτες που μπήκαν στη λίστα των τραυματιών, ορίζουν ότι δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή. Αυτό έγινε όταν ταξίδευε ο παίκτης. Υπάρχουν ευθύνες κυρίως από την πλευρά των ανθρώπων που τον εκπροσωπούν. Η τελευταία προπόνηση πριν τον Κόροιβο ήταν με τους Γκίνγιαρντ, Ταπούτο και αυτοί οι παίκτες πλέον δεν υπάρχουν».
«Η ομάδα ξεκίνησε με 6 ήττες, συν το ότι είναι μια ομάδα που δεν φτιάχτηκε από την αρχή», είπε ο κόουτς του Πανιωνίου μετά από ερώτηση για τις πιθανότητες παραμονής της ομάδας του και επισήμανε: «Όταν δεν υπάρχει ηρεμία, συν τις ατυχίες που είναι πάρα πολλές, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν αφήσει την ομάδα να ξεκολλήσει από τη θέση που είναι. Οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους γιατί αυτό ορίζει η προσωπικότητά τους, αλλά και η φανέλα της ομάδας».
Το πρώτο ημίχρονο κόστισε στον Πανιώνιο την νίκη σύμφωνα με τον Αναστάση Σπυρόπουλο, τον 20χρόνο φόργουορντ του «Ιστορικού»: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, δεν γυρίσαμε την μπάλα, κάναμε πολλά λάθη και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά άρθρα