Κατραπακιά που δεν χωνεύεται

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο ΠΑΟΚ νοσεί. Και χρειάζεται γιατρικό. Θαύματα δεν γίνονται, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης μετά το τέλος του αγώνα. Και πώς να γίνουν θαύματα από την μία στιγμή στην άλλη. Η αλήθεια όμως, είναι, πως ούτε ένα ίχνος προόδου διαπιστώσαμε, σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο προπονητής άλλαξε, η παθογένεια όμως παραμένει. Και φυσικά για αυτή την παθογένεια, δεν ευθύνεται ένας ή δύο. Συνολικό είναι το πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ για να ορθοποδήσει αγωνιστικά πρέπει να γίνουν «τομές» από τον μεγαλομέτοχο και την διοίκηση. «Τομές» που θα φέρουν αποτελέσματα για τα επόμενα χρόνια. Για αυτή την σεζόν, δεν τολμώ να υποστηρίξω πως η ομάδα μπορεί να πετύχει τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει. Αν μπορεί, ας το δείξει στην πράξη.

Γιατί με ευχολόγια, τίποτα δεν γίνεται.

Αυτή η νέα κατραπακιά, δεν χωνεύεται.

Ήταν ένας ΠΑΟΚ κατώτερος των περιστάσεων, ένας ΠΑΟΚ απείθαρχος, ένας ΠΑΟΚ αναποτελεσματικός, έδωσε με την τραγική απόδοσή του το δικαίωμα στον Πανθρακικό να κερδίσει δίκαια το παιχνίδι και να πανηγυρίζει ανάλογα.

Αυτή ήταν η 7η ήττα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδια από την αρχή της σεζόν, ήταν δυστυχώς ακόμη μια «τριάρα». Κάτι που σημαίνει πως τα λάθη στην άμυνα (συνολικά από όλους όσους συμμετείχαν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας) δεν διορθώθηκαν.

Αυτός ο ΠΑΟΚ που θέλει να πάει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει εκεί την πρώτη θέση, συγχωρέστε με, αλλά με αυτές τις παθογένειες, δεν μπορεί να τα καταφέρει. Για να αλλάξει η κατάσταση, πρέπει να αλλάξει όλη η βασική δομή και φιλοσοφία στον ΠΑΟΚ.

 Όταν στο πρώτο ημίχρονο δέχεσαι ένα γκολ από ξεκάθαρη αδράνεια των παικτών που συμμετείχαν στην αμυντική λειτουργία και στην συνέχεια δεν δείχνεις τα σοβαρά αντανακλαστικά για να αλλάξεις την κατάσταση, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ο χθεσινός ΠΑΟΚ, κούρασε με την απόδοσή του. Με τον μονότονο τρόπο ανάπτυξης. Είπαμε, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από την μία στιγμή στην άλλη, όμως είναι φανερό πως αν δεν αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για μεγάλα πράγματα από αυτόν τον ΠΑΟΚ. Η τριάρα, έφερε ακόμη μια κρυάδα και καταρράκωσε την ψυχολογία όσων είδαν το χθεσινό παιχνίδι. Όσοι δεν το είδαν, απέφυγαν την υπερένταση και την αυξημένη πίεση.

Σχετικά άρθρα