Αναστασίου: «Δίκαιη η νίκη της Βέροιας»

Ο Γιάννης Αναστασίου παραδέχτηκε πως η νίκη της Βέροιας επί του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα δίκαιη, ενώ έκανε λόγο για έλλειψη κινήτρου από πλευράς των ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Μετά την ήττα στο Περιστέρι και την αφαίρεση των βαθμών ήταν δύσκολο να βρούμε κίνητρο για το σημερινό ματς. Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο. Προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό εν όψει πλέι όφ και να δούμε κάποιους παίκτες. Η Βέροια νίκησε δίκαια, ήθελε παραπάνω τη νίκη, έβγαλε παραπάνω πάθος και δίκαια επικράτησε».

Σε ερώτηση για το αν ο Καλτσάς ήταν επιλογή Αναστασίου, απάντησε: «Είναι καλός παίκτης, έχει ωριμάσει, έχει ποιότητα και ικανότητες και τον περιμένει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι να ενταχθεί στο ρόστερ του».

Σε ερώτηση για το τι κίνητρο θα βρει μέχρι τα πλέι οφ απάντησε: «Σε κάθε αρρώστια υπάρχει φάρμακο. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά στα ματς που απομένουν αλλά και στα πλέι οφ».

Ο προπονητής της Βέροιας Στέφανος Γαϊτάνος, είπε από την πλευρά του: «Ψάχναμε με πολύ αγωνία μια διέξοδο. Οι τελευταίες ήττες και κακές εμφανίσεις έδειχναν ότι η καλή ομάδα του πρώτου γύρου έχανε τον δρόμο της. Έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση απέναντι σε μια ομάδα με το κύρος και την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν μια μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες έκαναν την υπέρβαση. Έκανα μερικές συζητήσεις μόνο και κάποια τμήματα τακτική. Η νίκη σήμερα ανήκει στους παίκτες. Δουλέψαν με πειθαρχεία, έδειξαν να αντιλαμβάνονται πως θα εγκλωβίσουν τον Παναθηναϊκό, θα εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του και πώς θα φτάσουμε στη νίκη.

Μαζί τους ήμουν δυο μέρες και διαπίστωσα πώς άξια στον πρώτο γύρο ήταν ψηλά. Άξια κέρδισε τον Παναθηναϊκό και με εγκαρδιότητα αποχαιρετά τον άνθρωπο που στον πρώτο γύρο έδωσε πολλούς βαθμούς στην Βέροια. Θα πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς έπαρση διότι βαθμολογικά το όριο της σωτηρίας έχει ανέβει.

Αυτή η ομάδα δεν έπρεπε να κινδυνεύσει. Πρέπει να τερματίσουμε με επιτυχίες και να ξεκινήσουμε από τώρα το χτίσιμο της νέας ομάδας. Η σωτηρία αυτή ας αποτελέσει απαρχή την δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία».

Σε ερώτηση για το πώς είδε τον Παναθηναϊκό ο κ. Γαϊτάνος σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει αυτό το έργο με τα νέα παιδιά. Είμαι υπέρ αυτής της τακτικής. Μεγάλη σύλλογοι από τις μεταγραφές οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και με αυτό το σκεπτικό που δουλεύει το μέλλον του ανήκει».

Σε ερώτηση που κρίθηκε το ματς απάντησε: «Μου είπαν ότι το 4-4-2 δεν το έχουμε παίξει και είναι επιθετικό σύστημα. Τους είπα να παίξουμε αμυντική επίθεση. Έριξα δυο φορ, Μπεν, Κάμπορα, πάνω στους κεντρικούς αμυντικούς του Παναθηναϊκού. Στα πλάγια με Μπαργκάν και Γεωργιάδη κάναμε άμυνα και χτυπούσαμε στην κόντρα επίθεση».

Σε ερώτηση για το αν θα μείνει στον πάγκο της Βέροιας, απάντησε: «Μεγαλώσαμε, φάγαμε την ζωή μας στα γήπεδο. Δεν αντέχω πάλι ξενοδοχεία και λεωφορεία. Είπα στον πρόεδρο ότι οφείλει να δώσει λύση. Έκανε επαφές και συζητήσεις. Ξέρετε πολύ καλά αν δεν κέρδισε η Βέροια τι θα έλεγαν για εμένα. Όμως είναι ομάδα ης καρδιάς μας όχι της τσέπης μας. Στόχος είναι αυτή η προσπάθεια που έγινε φέτος να συνεχιστεί».

Σχετικά άρθρα