Νίκη-χρυσάφι για Πλατανιά!

Ο Πλατανιάς δεν ήταν καλύτερος από την Καλλονή, ωστόσο με μια στημένη φάση πέτυχε το γκολ με τον Τόρες (1-0) και κράτησε το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το τέλος. 
Πιο τυχερός, αλλά και πιο αποφασισμένος ο Πλατανιάς αξιοποίησε μία ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Τόρες και κατέκτησε πολύτιμη νίκη για την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού. Αύξησαν τις πιθανότητες πλέον οι Χανιώτες μετά από αυτή τη νίκη που δίνει αξία στο βατό πρόγραμμα που ακολουθεί. Έχουν τρία παιχνίδια στην έδρα τους και τα δύο …εύκολα τρίποντα με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου.
A’ Ημίχρονο: Ένα πρώτο μέρος γεμάτο, δύναμη, νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα, τραυματισμούς, μία αναγκαστική αλλαγή, αλλά και τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες για την Καλλονή.
Οι Λέσβιοι προσπάθησαν από νωρίς να εκμεταλλευτούν την ανορθόδοξη ανάπτυξη από τον Πλατανιά χτυπώντας στην κόντρα, καθώς οι κενοί χώροι στον χώρο άμυνας των γηπεδούχων ήταν μεγάλοι.
Μόλις στο 6΄απείλησαν οι γηπεδούχοι με τον Κάσιο να σπαταλά την πρώτη καλή στιγμή, σουτάροντας άουτ. Την σκυτάλη πήρε άμεσα η Καλλονή με τον Τσαμπούρη να βλέπει τον Ολιμπά εκτός θέσης και να επιχειρεί το σουτ, ο τερματοφύλακας του Πλατανιά έδιωξε με υπερένταση. Από τη σέντρα του ΜΑνούσου στο 26′ ο Πετρόπουλος νίκησε στον άέρα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ. Σίγουρα η πιο καλή στιγμή της Καλλονής στο πρώτο μέρος, αλλά όχι η τελευταία. Ο Λεοζίνιο λίγο πριν τη λήξη πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Μανούσο, ο οποίος σούταρε πάνω στον Ολιμπά. Ο τερματοφύλακας του Πλατανιά ήταν ο πιο καθοριστικός πάικτης καθώς σταμάτησε και στο 27′ δίκην λίμπερο το τετ α τετ του Ναβάρο.
Ο Παράσχος υποχρεώθηκε νωρίς να αλλάξει παίκτη καθώς ο Κάσιο τραυματίστηκε στο πρόσωπο, επέστρεψε, αλλά φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του λίγο αργότερα και αντικαταστάθηκε από τον Γκαβιλάν. Μέτριο ματς με την απόδοση των γηπεδπούχων μέχρι το 45′ να μην δικαιολογεί την επιτακτική ανάγκη για κατάκτηση βαθμών.
Β’ Ημίχρονο: Κθοριστικό το πρώτο πεντάλεπτο για την αλλαγή εικόνας και για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πλατανιάς μπήκε αποφασισμένος, απείλησε με Αποστολόπουλο και Αγκιλέρα και τελικά στην τρίτη απόπειρα μέσα σε τρία λεπτά βρήκε το γκολ από στημένη φάση. Κόρνερ από τον Γκαβιλάν ασίστ με τον ώμο περισσότερο (παρά με το κεφάλι του Ιτούα) και κεφαλιά από τον Τόρες για το 1-0 (48′).
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διάθεση για επίθεση, αλλά έκλεισαν καλά τους χώρους προκειμένου να κρατήσουν. Τεράστια η συνεισφορά του Ολιμπά, καθώς ενστικτωδώς έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Χουάνμα, ενώ αμέσως μετά ο Πλατανιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Χογκ με τις άκρες των δαχτύλων του έδιωξε το σουτ του Αγκιλέρα.
Που κρίθηκε: Στο πρώτο μέρος, σύμφωνα με την εικόνα της και τις ευκαιρίες η Καλλονή δικαιούνταν γκολ. Εφ όσον ο Ολιμπά κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους, ο Παράσχος είχε όλο το χρόνο να συνεφέρει τους παίκτες του στο ημίχρονο. Αυτόι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και με ένα γκολ του Τόρες πήραν τη νίκη, καθώς στο δεύτερο μέρος δεν απειλήθηκαν από την Καλλονή.
Παικτης από χρυσάφι: Τον τίτλο μοιράζονται ο σκόρερ, Τόρες με τον Ολιμπά που έκανε τρεις σημαντικές επεμβάσεις.
Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μάνταλου.
Γήπεδο: “Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών”
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Βοηθοί: Β. Καραβασίλης, Τ. Πετρόπουλος
Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Μπανανά, Ιτούα, Ζαραδούκας (58′ Νέπλιακ) , Κάσιο (27′ Γκαβιλάν), Τέτε, Αγκιλέρα, Μενδρινός, Τόρες, Μιλούνοβιτς (79′ Μαχαμάτ).
ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Πιπίνης (49′ Γιορέντε), Καλτσάς (76′ Ξυδάς),  Στεφάνοβιτς, Μανούσος, Λεοζίνιο. Ναβάρο (63′ Χουάνμα), Πετρόπουλος.
Γκολ: 47′ Τόρες
Κίτρινες: 29′ Ιτούα, 75΄Ολιμπά, 89′ Αποστολόπουλος/8′ Μανούσος, 11′ Αναστασιάδης, 20′ Καλτσάς, 30′ Λεοζίνιο

Σχετικά άρθρα