Στη Μαλαισία επιστρέφει ο Αλόνσο

Στη Μαλαισία αναμένεται να τρέξει για πρώτη φορά φέτος ο Φερνάντο Αλόνσο σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, σύμφωνα και με ανακοίνωση της McLaren. Να θυμίσουμε ότι ο Ισπανός πιλότος είχε ατύχημα σε δοκιμές που έκανε στη Βαρκελώνη πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν έτρεψε στον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη…
Ο Ισπανός πιλότος επανήλθε μετά τον τραυματισμό του στις δεύτερες δοκιμές, καθώς πέρασε με επιτυχία απ’ τον προσομοιωτή την περασμένη εβδομάδα, αλλά και απ’ τα τεστ μνήμης και αντανακλαστικών.
Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να υποβληθεί στις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις απ’ την FIA στην πίστα του Σεπάνγκ, για να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του.
Η ανακοίνωση της McLaren αναφέρει: «Η McLaren Honda ανακοινώνει με χαρά ότι ο Φερνάντο Αλόνσο θα επιστρέψει στο κόκπιτ της MP4-30 για το Γκραν Πρι της Μαλαισίας. Ο Φερνάντο ακολούθησε ένα αυστηρό και ειδικό πρόγραμμα προπόνησης, μετά το ατύχημά του στη Μπαρτσελόνα, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και έγκαιρη επιστροφή του στους αγώνες.
Την περασμένη εβδομάδα ο Φερνάντο συναντήθηκε με τους μηχανικούς στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren και οδήγησε στον προσομοιωτή, ώστε να έρθει σε επαφή με τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο σασί και στη μονάδα ισχύος της MP4-30.
Ο Φερνάντο ανυπομονεί να επιστρέψει στο μονοθέσιο και να έχει σημαντική συνεισφορά στις προσπάθειές μας με τη Honda για την απαιτούμενη βελτίωση στην απόδοσή μας εντός πίστας», αναφέρει η ανακοίνωση της McLaren. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Κέβιν Μάγκνουσεν πήρε τη θέση του στην πρεμιέρα της Αυστραλίας, αλλά δεν εκίνησε τον αγώνα».
Διαβάστε ακόμα:
Σοβαρό ατύχημα για Αλόνσο (photos)
Παραμένει στο νοσοκομείο ο Αλόνσο
«Καθαρές» οι εξετάσεις του Αλόνσο (video&pics)
Πήρε εξιτήριο ο Αλόνσο
Αλόνσο: «Είμαι απολύτως καλά» (video)
Εκτός ο Αλόνσο από την πρεμιέρα
Απίστευτο, ο Αλόνσο ξύπνησε στο… 1995!
 

Σχετικά άρθρα