«Ανησυχία» αισιοδοξίας στο λιμάνι

Τί θα μπορούσε πράγματι να κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού, εάν δεν είχε τις κεραίες της ανοιχτές; 
 
Θα «καθόταν» στην άνετη – και φέτος – κατάκτηση του τίτλου και πιθανώς του νταμπλ. Θα σκεφτόταν ότι με τη συγκεκριμένη ομάδα έφτασε μια ανάσα από τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενώ στην Ελλάδα είναι 9 βαθμούς πάνω από τον δεύτερο και με ματς λιγότερο. Θα έπαιρνε 1-2 παίκτες το καλοκαίρι και θα έμενε ήσυχη περιμένοντας να ξανακερδίσει του χρόνου το πρωτάθλημα και να κάνει ό,τι μπορεί στην Ευρώπη.
 
Προφανώς, όμως, δεν κάθεται…ήσυχη. Από τη συνάντηση με τον Πιερ Ισά ήταν ολοφάνερη η πρόθεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό, από πλευράς Μαρινάκη, να γίνουν το προσεχές καλοκαίρι πολύ σοβαρές κινήσεις ενίσχυσης. 
 
Με 3-4 ή 4-5 (τα είπε και τα δύο ο Ισά) μεταγραφές πρώτης γραμμής. Με παίκτες που μπορεί να είναι παγκόσμιας εμβέλειας (τύπου Ρομπίνιο ή Ετό με τους οποίους μίλησε πέρυσι ο Ολυμπιακός) ή με αναγνωρισμένη καριέρα διεθνώς (η στόχευση είναι για νέους Τσόρι και Ρομπέρτο) ή κάποιες ανακαλύψεις του σκάουτινγκ ή προτάσεις από ξένους μεγαλομάνατζερ. 
 
Και με την αφρόκρεμα από το ελληνικό πρωτάθλημα, διότι είναι δεδομένο πως οι παίκτες που γνωρίζουν την ελληνική Λίγκα προσαρμόζονται νωρίτερα και καλύτερα. Ήδη ο Μπεν έχει αρχίσει να αφιερώνει τα γκολ του με τη Βέροια στον κόσμο του Ολυμπιακού.
 
Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Μαρινάκης δεν θα εφησυχάσει επειδή το μπάτζετ του Ολυμπιακού απέχει ήδη πολύ από αυτά των εγχώριων ανταγωνιστών του. Και θα κοιτάξει αυτό το καλοκαίρι να κάνει πολύ πιο δυνατή και ποιοτική την ομάδα, διότι εκτός από τους τίτλους και τα αποτελέσματα αυτό που απασχολεί τους επιτελείς του συλλόγου είναι να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Κι αυτό θα γίνει με τη δημιουργία μιας περισσότερο θεαματικής ομάδας από την τωρινή. Όπως και να μην υπάρχει σε κανέναν το περιθώριο να αμφισβητεί την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και να βρίσκει άλλες δικαιολογίες. 
 
Στον Ολυμπιακό είναι ολοφάνερο ότι το ξέρουν και θα το επιδιώξουν. Εάν θα τα καταφέρουν, αποφεύγοντας τα λάθη της περασμένης και προπερασμένης μετεγγραφικής περιόδου, είναι ένα άλλο ζήτημα που θα κριθεί, ωστόσο οι προθέσεις ενίσχυσης είναι τόσο έντονες ώστε το κοινό της ομάδας θα πρέπει να περιμένει ένα θερμό και εντυπωσιακό καλοκαίρι. 

Σχετικά άρθρα