Μοναδικά γεμιστά καλαμάρια από την Άννα Δρούζα!

24 Μαρτίου 2015

Η Άννα Δρούζα σας προτείνει να δοκιμάσετε τη συνταγή της στα γεμιστά καλαμάρια!


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια
  • 5 Πράσινες και κόκκινες πιπεριές
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι (ξερό ή φρέσκο)
  • Άνιθο
  • Μαιντανό
  • Λευκό κρασί 
  • Λάδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κεφάλι και τα πλοκάμια από τα καλαμάρια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.Πλένουμε πολυ καλά το σώμα του καλαμαριού καθαρίζοντας και το εσωτερικό του και προσέχοντας να μην μείνει τίποτα μέσα του. 

Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τα κρεμμύδια καθώς και τα μέρη του καλαμαριού που είχαμε αφήσει στην άκρη κια τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα μεγάλο δοχείο ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα ψιλοκομμένα μέρη τυ καλαμαριού και προσθέτουμε τον άνιθο τον μαιντανό και λίγο λάδι.

Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να γεμίζουμε προσεκτικά τα σώματα των καλαμαριών.

Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 250 και στις αντιστάσεις .Τοποθετούμε τα γεμιστα καλαμάρια σε ένα ταψί,τα περιχύνουμε με το λευκό κρασί και το υπόλοιπο λάδι,αλατοπιπερόνουμε και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Όταν δούμε οτι ψηθηκαν σύμφωνα με τις  γεύσεις μας τα ξεσκεπάζουμε και τα αφήνουμε 3 λεπτά ακόμα να ροδοκοκκινίσουν.


Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ