Επίθεση κατά των διαρροών από το ΥΠΑΠΕΝ!

Με ανακοίνωσή του το ΥΠΑΠΕΝ, άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και κυρίως του εμπνευστή αυτής της ακατανόητης από πλευράς τακτικής τοποθέτησης για το ραντεβού που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΕΚ με θέμα την “Αγιά Σοφιά”.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, “καμία άποψη του Υπουργείου δεν εκφράστηκε κάτι που μόνο η πολιτική ηγεσία μπορεί να κάνει”. Έτσι ο Αλέξης Αλεξίου και όποιος άλλος συνηγόρησε στην έκδοση της διαρροής είναι πλέον διπλά εκτεθειμένος…
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ:
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε την διαρροή από την πλευρά της ΑΕΚ, μιας ουσιαστικής συζήτησης ενημέρωσης που έγινε με εντολή του Υπουργού Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη από τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Κώστα Διάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και είχε σκοπό την ενημέρωση του Υπουργείου επί των θέσεων του Σωματείου, με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης μεταξύ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και της ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς αντιδράσεις.
Είναι γεγονός ότι αιφνιδιαστήκαμε από την επικοινωνιακή αυτή επιλογή της ΑΕΚ όσον αφορά μια συζήτηση που δεν είχε επίσημο χαρακτήρα αλλά διερεύνησε τα δεδομένα των δύο πλευρών.
Με τον ίδιο χαρακτήρα και στο ίδιο υπηρεσιακό επίπεδο έγινε και η συνάντηση με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί ενημερωθήκαμε πρώτη φορά για την, προβλεπόμενη από το δήμο, σύσκεψη εμπειρογνωμόνων για τις 30 Μαρτίου 2015, στην οποία θα καλείτο και η ΑΕΚ. Άρα είναι ψευδές ότι η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο. Απλά ενημερώθηκε η ΑΕΚ γι’ αυτό και όντως παροτρύνθηκε να παρευρεθεί στο πλαίσιο της επιθυμίας του Υπουργείου για άρση του συγκρουσιακού κλίματος.
Όλα τα υπόλοιπα που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις επικοινωνιακές διαρροές της ΑΕΚ, αλλά και την σχετική ολιγόλογη ανακοίνωση, δεν είναι αληθή. Καμία άποψη του Υπουργείου δεν εκφράστηκε, κάτι που μόνο η πολιτική ηγεσία μπορεί να κάνει. Απλά διερευνήσαμε τις προθέσεις, τις διαφορές και τις δυνατότητες σύγκλισης.
Λυπούμαστε που η ΑΕΚ υπέταξε την ουσία για την λύση του θέματος στην επικοινωνιακή της πολιτική.
Το Υπουργείο θα είναι πάντα στην διάθεση του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ για οποιαδήποτε επικοινωνία, για οποιοδήποτε θέμα».

Σχετικά άρθρα