Μορφέσης: «Μπορούμε νίκη με Ισπανία»

Μια καλή προπόνηση για τις πιο έμπειρες, αλλά και μια ευκαιρία για τις μικρότερες σε ηλικία παίκτριες, αποτέλεσε για την Εθνική γυναικών η αναμέτρηση με την αδύναμη Γερμανία στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, για την 5η αγωνιστική του Γουόρλντ Λιγκ.

Η ελληνική ομάδα κέρδισε εύκολα με 21-5, με το επόμενο παιχνίδι να είναι στην Ισπανία και την Ελλάδα να θέλει τη νίκη που ενδεχομένως να της δώσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Μορφέσης, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας, αναφερόμενος στο κρίσιμο τελευταίο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων με την Ισπανία, αλλά και το στόχο αυτής της ομάδας σημείωσε: «Αν παρουσιαστούμε διαφορετικοί σε σχέση με το παιχνίδι που κάναμε στην Ολλανδία, που ήμασταν κουρασμένοι, αν είμαστε φρέσκοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι στην Ισπανία, καθώς βρισκόμαστε μέσα στις καλές ομάδες στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Το παιχνίδι με τις Ισπανίδες είναι μετά τους δύο μεγάλους στόχους που έχουν Ολυμπιακός και ΝΟ Βουλιαγμένης, το φάιναλ φόρ της Ευρωλίγκα και το φάιναλ φορ του Λεν Τρόφι. Θα φανεί λοιπόν, κατά πόσο οι αθλήτριες είναι σε καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη, απέναντι στην Ισπανία. Η αλήθεια είναι ότι το Γουόρλντ Λιγκ δε παύει να είναι στόχος, καθώς αν περάσουμε στην τελική φάση θα το δούμε ως προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, που είναι ο μεγάλος στόχος. Αν έρθει η ήττα από την Ισπανία, δε θα είναι η καταστροφή πάντως. Θα συγκεντρωθούμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε γιατί ο χρόνος είναι πολύ λίγος έως το προολυμπιακό τουρνουά, που είναι σε έξι μήνες».

Η Χριστίνα Τσουκαλά, από την πλευρά της σημείωσε: «Σήμερα ήταν ένα εύκολο για εμάς παιχνίδι, σε αντίθεση με το παιχνίδι με την Ισπανία. Εκεί προβλέπεται να γίνει μάχη παρά το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει εδώ με 3 γκολ διαφορά. Πηγαίνουμε σε κάθε περίπτωση για τη νίκη».

Πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν η Αλεξάδρα Ασημάκη, η οποία πέτυχε 5 τέρματα.Η διεθνής φουνταριστός τόνισε: «Ήταν εύκολο παιχνίδι σήμερα. Προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένες από την αρχή ως το τέλος και πήραν χρόνο συμμετοχής όλες οι νέες κοπέλες. Με την Ισπανία θέλουμε τη νίκη, καθώς το προηγούμενο αποτέλεσμα με την Ολλανδία ήταν κακό. Θέλουμε λοιπόν μια καλή εμφάνιση, με την Ισπανία».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, συνέβαλλε και εκείνη τα μέγιστα στην επιβλητική νίκη της ελληνικής ομάδας, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Η ίδια, αναφερόμενη στο παιχνίδι με την Ισπανία υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη: «Αφήνουμε το σημερινό παιχνίδι στην άκρη και κοιτάμε ήδη το επόμενο με την Ισπανία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς παίζουμε με την πρωταθλήτρια κόσμου και δευτεραθλήτρια στην Ολυμπιάδα του 2012. Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο αν το κερδίσουμε έχουμε πιθανότητες ως δεύτεροι, να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Το θετικό είναι ότι έχουμε μπροστά μας, ως επι το πλείστον οι παίκτριες που απαρτίζουμε την Εθνική ομάδα μεγάλους στόχους και αυτό πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα και θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη μέσα στην Ισπανία».

Σχετικά άρθρα