Τα τραγικά οκτώ λεπτά της πτώσης του Airbus.Tι συνέβη;

25 Μαρτίου 2015

Οκτώ λεπτά χρειάστηκε από την πρώτη στιγμή που άρχισε να χάνει ύψος τοAirbus της Germanwings, μέχρι να συντριβεί στις πλαγιές των Γαλλικών Άλπεων και να παρασύρει στον θάνατο 150 ανθρώπους.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο φως στο τι συνέβη τα τελευταία λεπτά της πτήσης αναμένεται να δώσει το μαύρο κουτί που βρέθηκε στο σημείο της πτώσης.

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά για την αεροπορική αυτή τραγωδία, είναι το γιατί σε αυτό το διάστημα των οκτώ λεπτών, όπου έχανε ύψος το αεροπλάνο, οι πιλότοι δεν απάντησαν στις προσπάθειες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να επικοινωνήσουν.

Η γερμανική εταιρία Lufthansa προς το παρόν αντιμετωπίζει το τραγικό περιστατικό ως δυστύχημα, ενώ την ίδια ώρα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τονίζει ότι κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατία», λένε από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ολάντ, Μέρκελ, Ραχόι, Ομπάμα και Κάμερον εξέφρασαν την θλίψη τους για την αεροπορική τραγωδία.

Την στιγμή της συντριβής επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο τις ώρες που ακολούθησαν μετά την συντριβή, ο καιρός επιδεινώθηκε, ενώ για σήμερα οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο ακόμη και για χιονοπτώσεις.

 

www.enkos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...