Ποιοί είναι οι νικητές του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου;

26 Μαρτίου 2015

Επεσε η αυλαία για το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής, καθώς και μιας τιμητικής διάκρισης, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό

Το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έριξε αυλαία στην Αθήνα, με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής, καθώς και μιας τιμητικής διάκρισης, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό. 

Στη τελετή λήξης στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2014
H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Michael Kohlhaas» του Arnaud des Pallières. Η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου για το TV5 MONDE έδωσε το βραβείο στoν εκπρόσωπο της Seven Films και της Spentzos Films, εταιριών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα.

Τιμητική διάκριση
Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε και φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία «Καμίλ Κλοντέλ 1915» (Camille Claudel 1915) του Bruno Dumont. Η εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα είναι η Videorama Films.

Βραβείο Κοινού Fischer 2014
H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «Tα καλύτερα έρχονται» (Les Beaux Jours) της Marion Vernoux. O Διευθυντής Marketing της Fischer, Γιώργος Μακρυγιαννάκης ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή για την απονομή του βραβείου την εκπρόσωπο της Feelgood Entertainment, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα 


http://www.protothema.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....