Μια διαφορετική Κρεμ Μπρουλέ με....τζίντζερ

26 Μαρτίου 2015

Η Κρεμ μπρουλέ είναι από τις πιο νόστιμες κρέμες της γαλλικής κουζίνας και σήμερα σας παρουσιάζουμε την εκδοχή της με τζίντζερ.

Συστατικά:

6 κρόκους αυγού
2 ολόκληρα αυγά
400 ml γάλα
700 ml. κρέμα γάλακτος
30 γρ. τζίντζερ καθαρισμένη
60 γρ. ζάχαρη άχνη
ελάχιστο αλάτι

κρυσταλλική  ζάχαρη για το κάψιμο

 

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το τζίντζερ μέχρι το σημείο βρασμού. Βγάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε κι αφήνουμε να αρωματιστεί για 20 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. 
Ξαναζεσταίνουμε την κρέμα, αφαιρούμε την τζίντζερ και την ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών. 
Μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
Ψήνουμε για μία ώρα περίπου μέχρι να πήξουν. Όταν τις βγάλουμε θα πρέπει να τρεμοπαίζουν καθώς τις κουνάμε.
Αφήνουμε να κρυώσουν  και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 6 ώρες.
Την στιγμή του σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε την ζάχαρη από πάνω μέχρι να καλυφτεί όλη η επιφάνεια.
Καίμε την επιφάνεια με το φλόγιστρο.

 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ