Aνοιξιάτικο Aρνάκι με πατάτες και λαχανικά

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>1 κιλό σπάλα αρνιού, κομμένο μερίδες<br />½ φλ. βούτυρο γάλακτος<br />1 κ.σ. αλεύρι<br />8 σκελίδες σκόρδο<br />6 μικρές ώριμες ντομάτες<br />1 κ.σ. πελτέ<br />αρωματικό μπουκέτο από φύλλα δάφνης θυμάρι και μαϊντανό<br />αλάτι, πιπέρι<br />12 μικρά άσπρα κρεμμυδάκια<br />8 μικρά καρότα<br />1-2 στρογγυλεμένες ρέβες<br />10-15 πατατούλες νέας εσοδείας<br />1 φλ. πράσινα φασολάκια<br />½ κιλό   κουκιά φρέσκα ή αρακά<br />2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος</p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p> </p>
<p>1. Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι και  ροδίζουμε σε καυτό βούτυρο, μέσα σε μια ρηχή, μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.</p>
<p>2. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.</p>
<p>3. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε.</p>
<p>4. Σκεπάζουμε με βραστό νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπαστή την κατσαρόλα περίπου 60-80 λεπτά.<br /><br />5.Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ροδίζουμε ελαφρά στο υπόλοιπο βούτυρο τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τις ρέβες.</p>
<p>6. Βράζουμε τα κουκιά  σε ξεχωριστή κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε.</p>
<p>7. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια  τις μερίδες του αρνιού. Σουρώνουμε προσεκτικά από πάνω τη σάλτσα από την πρώτη κατσαρόλα, απαλλαγμένη από τα περιττά λίπη.</p>
<p>8. Προσθέτουμε τις πατάτες κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει ξανά για 15-20 λεπτά.</p>
<p>9.Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα φασολάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα κουκιά ή τον αρακά.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα