Εξωτικό.... ρυζόγαλο

26 Μαρτίου 2015
Συστατικά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα καρύδας
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 στικ κανέλας
  • 6 κλωνάρια κάρδαμο
  • 250 γρ. ρύζι basmati
  • 1 μάνγκο
  • μία χούφτα από φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας τα οποία όμως έχουμε βάλει μέσα σε ένα πανάκι που το έχουμε δέσει με σπάγκο έτσι ώστε να τα αφαιρέσουμε αμέσως μετά.
  • Βάζουμε να βράσουν και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Κόβουμε το μάνγκο μας με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφαιρούμε το κουκούτσι μας , κόβοντας με το μαχαίρι τη σάρκα από το μάνγκο μας γύρω γύρω από το κουκούτσι . Ξεφλουδίζουμε 2-3 φέτες και το υπόλοιπο μάνγκο το κόβουμε σε κομματάκια κάνοντας χαραματιές με το μαχαίρι στο μάνγκο και βγάζουμε έτσι τη σάρκα του.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει, αφαιρώ από τη φωτιά και το μοιράζω σε μπολάκια. Από πάνω βάζουμε λίγα φυστίκια, λίγα κυβάκια μάνγκο και σερβίρουμε με τις φέτες μάνγκο.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace