Εύκολο κοτόπουλο Tikka Masala με γιαούρτι

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>4  κομμάτια στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κύβους<br />τζίντζερ τριμμένο<br />1 σκελίδα σκόρδο , λιωμένη ή ψιλοκομμένη<br />αλατοπίπερο<br />2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο<br />1 λεμόνι<br />3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />1 κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο<br />1 κουταλιά γλυκού τσίλι<br />1 κουταλιά του γλυκού garam masala ή απλό κάρι<br /><span><span>1 Στραγγιστό γιαούρτι </span></span><br />1 κουταλάκι σούπας αλεύρι<br />2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>1) Σε ένα μεγάλο σκεύος, ξύστε το λεμόνι και προσθέστε το μισό τζίντζερ. Προσθέστε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, χυμό από μισό λεμόνι, 1 κουταλιά γιαούρτι και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε και προσθέστε το κοτόπουλο για να μαριναριστεί.<br />2) Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο τζίντζερ και το κρεμμύδι. Αφήστε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε για άλλα 2-3 λεπτά περίπου, για να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέστε λίγο αλάτι και βάλτε το μείγμα σε ένα μπόλ.<br />3) Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας τα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το μείγμα με το κρεμμύδι, το αλεύρι και το γιαούρτι. Ρίξτε και τον πελτέ και αφήστε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι για ένα πιο πλήρες μενού.</p>
<p> </p>
<p>http://joytv.gr/</p>

Σχετικά άρθρα