Galette ή αλλιώς τάρτα από πατάτες με σκόρδο στο τηγάνι

26 Μαρτίου 2015

Συστατικά:

500 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι και  πιπέρι
1/3   φλ. ελαιόλαδο

 

Οδηγίες:

1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σε μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν.
2. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
3. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια .
4. Ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
6. Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στο τηγάνι σαν πίτα.
7. Σκεπάζουμε.
8. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
9. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
10. Αναποδογυρίζουμε τη γκαλέτ  σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ