Φουλ για Final 4 η Φενέρ (video)

Συνέχισε τις πολλές εμφανίσεις της η Φερνερμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έχει βάλει πλώρη για το Final 4 της Ευρωλίγκας.
Οι Τούρκοι επικράτησαν άνετα της Ουνικάχα Μάλαγα στην Πόλη με 78-63. Με καλή άμυνα παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα η Φενέρ έφτασε στην τελική επικράτηση που την διατηρεί πρώτη στον όμιλο.
Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ξεκίνησε καλά και οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 7-0 ωστόσο μετά το πρώτο πεντάλεπτο βελτίωσε την άμυνα της και κατάφερε 3 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου να περάσει μπροστά με 11-10. Στο τέλος της περιόδου η Μάλαγα ήταν μπροστά με 21-19.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Φενερμπαχτσε πίεσε στην άμυνα και βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι των Ισπανών χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση. Η άμυνα του Ομπράντοβιτς οδηγούσε τους Ισπανούς σε βεβιασμένες επιθέσεις καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το καλάθι της Φενέρ. Τα άσχημα ποσοστά τόσο στα τρίποντα όσο και στις βολές (3/11) κόστισαν στη Μάλαγα. Το ημίχρονο τελείωσε με το απίθανο buzzer beater τρίποντο από την άλλη μεριά του παρκέ του Μπογκντάνοβιτς που σήκωσε όλο το γήπεδο στο πόδι, εκτός του ίδιου και του «Ζοτς», διαμορφώνοντας το 39-33.

To ίδιο σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο με την Μάλαγα να μην μπορεί να μην βρίσκει εύκολα το καλάθι και είναι απελπιστικά άστοχη πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Η Φενέρ είχε την ψυχολογία, την ώθηση του κοινού της και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο τέλος της περίοδο να είναι μπροστά με 63-45, με επιμέρους σκορ 24-12.
Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς δεν φαινόταν τρόπος που η Μάλαγα θα έκανε την ανατροπή. Η Φενέρ κατέβασε στροφές και τελικώς επικράτησε με 78-63
Εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα για τους Ισπανούς με 5/19 και 26% ενώ τραγικά ήταν και αυτά των βολών (52%), τα οποία βελτιώθηκαν μόνο στην τέταρτη περίοδο.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γκάουντλουκ με 22 πόντους. Ο Τούλσον ήταν από την άλλη μεριά ήταν ο καλύτερος για τη Μάλαγα με 14 πόντους.
Σημειώνουμε ότι η Χίκμαν αποχώρησε τραυματίας στο τέλος της τρίτης περιόδου και κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια.
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-33, 63-45, 78-63.

Σχετικά άρθρα