Σφαιρόπουλος: «Από τις μεγαλύτερες νίκες»!

«Η νίκη ανήκει στους παίκτες, που απόψε έκαναν υπερπροσπάθεια», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Έφες.
«Είναι μεγάλη νίκη η αποψινή», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «ερυθρόλευκων», που εξύμνησε τους παίκτες του: «Είναι μια από τις μεγαλύτερες φετινές νίκες. Δεδομένων των συνθηκών και του υψηλού επίπεδου του αγώνα ανταποκρίθηκαν όλοι οι παίκτες στο έπακρο. Παρά τις απουσίες μας όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έπαιξαν με αυταπάρνηση, έδωσαν και την ψυχή τους και κέρδισαν μια ομάδα που μας είχε νικήσει στο πρώτο γύρο. Κρατήσαμε χαμηλά τους βασικούς δημιουργούς της Έφες Ντρέιπερ και Ερτέλ, η άμυνά μας ήταν γενικά καλή, εκτός από την τρίτη περίοδο που σε κάποιες φάσεις δώσαμε εύκολους πόντους. Στην επίθεση ήμασταν βιαστικοί, ειδικά στο πρώτο μέρος, που χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά και βολές. Πιστεύω, όμως, ότι στο τέλος από τη στιγμή που βάλαμε 1-2 σουτ λυθήκαμε επιθετικά και, συνεχίζοντας από την καλή άμυνά μας, σκοράραμε 33 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και 51 πόντους στο δεύτερο μέρος και πήραμε μια μεγάλη νίκη».
«Η νίκη ανήκει στους παίκτες και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για την υπερπροσπάθεια, που έκαναν για να καλύψουν τα κενά όσων μας λείπουν», επισήμανε ο Σφαιρόπουλος και εξήγησε: «Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον, η προσπάθεια ήταν συνολική, όλοι βοήθησαν. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για το διάβασμα του αντιπάλου και τον καλό σχεδιασμό, καθώς και τον κόσμο μας που μας έδωσε δύναμη και κουράγιο».
«Έδωσα συγχαρητήρια και μετά την Λαμποράλ»!
«Ο Ολυμπιακός είναι για δέκατη διαδοχική χρονιά στα πλέι οφ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων». «Συνεχίζουμε την παράδοση για την ομάδα μας». «Τα προβλήματα μας έχουν συσπειρώσει», σχολίασε ο Σφαιρόπουλος και αποκάλυψε: «Προσωπικά έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου και μετά τον αγώνα κόντρα στην Λαμποράλ στον οποίο χάσαμε στις λεπτομέρειες. Γενικά παλεύουμε κάθε φάση ως ομάδα, αλλά σήμερα φάνηκε περισσότερο η κατάθεση ψυχής».

Σχετικά άρθρα