Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα αν ο κόλπος της είναι μεγάλος;

27 Μαρτίου 2015

 

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα αν ο κόλπος της είναι πολύ μεγάλος;

Τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν συχνότερα οι γυναίκες πάνω από 40 ή 50 χρόνων και με τουλάχιστον δύο τοκετούς. Η πρώτη λύση είναι η επιλογή της κατάλληλης στάσης στη σεξουαλική επαφή. Φαίνεται πως η στάση στο πλάι επιτρέπει καλύτερη επαφή του πέους με τα τοιχώματα του κόλπου και συνεπώς ευκολότερη διέγερση της γυναίκας. Επίσης η ενεργητι­κή στάση της γυναίκας με το σύντροφο από κάτω εκ­τρέπει μεγαλύτερη διέγερση της κλειτορίδας και βαθύ­τερη είσοδο του πέους. Άλλη λύση είναι οι ασκήσεις ορισμένων μυών της πυέλου, οι οποίοι είναι απαραίτη­τοι για τη διατήρηση του τόνου του κόλπου. Τελευταία λύση είναι η χειρουργική διόρθωση, η οποία δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα, αν και πολλές φορές τα αποτελέσματα αυτά είναι προσωρινά.

Μπορεί να χαλαρώσει ο γυναικείος κόλπος από το πολύ σεξ;

Όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές τονώνουν τους μυς της περιοχής του γυναικείου γεννητικού συστήματος και ιδιαίτερο αυτούς που κλείνουν τον κόλπο την ώρα της επαφής. 

 

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102

Ε-mail: info@sexmedic.gr


 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ