Μάφιν κακάο χωρίς αυγά!

27 Μαρτίου 2015

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης
  • 3 κ.σ. Κακάο 
  • 1½ κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ 
  • 3/4 φλ. Καστανή Ζάχαρη Ακατέργαστη 
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ ξίδι
  • 1/5 φλ. σουσαμέλαιο

 

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +96296+43395+54 - adTechUnit 6
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...