Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε η ΤΣΣΚΑ

Ένα δεκάλεπτο χρειάστηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίξει άμυνα, το έκανε και πήρε έστω και αγχωτικά τη νίκη κόντρα στη Νίζνι με 82-86.
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεκίνησε προβληματικά τον αγώνα και έδωσε με το παιχνίδι της τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να είναι κοντά στο σκορ. Η χαλαρή της άμυνα αλλά και εξαιρετικά ποσοστά των παικτών της Νίζνι έφεραν τους Ρώσους στο 26-26 με τη λήξη του δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για της ΤΣΣΚΑ που έπαιζε άμυνα με τα μάτια. Δέχθηκε περίπου 30 πόντους (29 για να ακριβολογούμε) και η Νίζνι πιστεύοντας στο θαύμα αύξησε την πίεση της στην άμυνα της.
Τα πολύ καλά ποσοστά της Νίζνι συνεχίστηκαν τόσο από το ζωγραφιστό όσο και από τη γραμμή των 6,75μ. Το ημίχρονο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 55-42 υπέρ της Νίζνι.
Ο Ιτούδης προφανώς έβαλε τις φωνές στα αποδυτήρια και η ΤΣΣΚΑ μπήκε μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε άμυνα που δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν κάτι από το δεκάλεπτο. Ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση αφού δέχθηκαν μόλις 7 (!) πόντους την στιγμή που πετύχαιναν 25. Το τέλος της περιόδου βρήκε την ΤΣΣΚΑ να είναι μπροστά με 62-67.
Η Νίζνι έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει το παιχνίδι αλλά η ποιότητα και κυρίως το μη καθαρό μυαλό των γηπεδούχων τους στέρησαν τη νίκη.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σόνι Γουίμς με 21 πόντους και ο Σάσα Καούν με 16, οι οποίοι ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Για τη Νίζνι καλύτεροι ήταν οι Ροχεστι με 21 πόντους και Τόμπκινς με 13 και 9 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 26-26, 55-42, 62-67, 82-86.

Σχετικά άρθρα