Τι μπορεί να πάθει η γυναίκα αν μείνει για καιρό χωρίς οργασμό

30 Μαρτίου 2015

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου

 

Η συχνή σεξουαλική διέγερση που δεν καταλήγει σε οργασμό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική ισορροπία της γυναίκας κατά τη γενικότερη ψυχοβιολογική της ευεξία.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής τα γεννητικά όργανα της γυναίκας κατακλύζονται από αρτηριακό αίμα. Με τον τρόπο αυτό τα όργανα φουσκώνουν και ο κόλπος υγραίνεται.

Αν η γυναίκα δεν ογηγηθεί σε οργασμό ο σπασμός που συγκρατεί το αίμα στα γεννητικά όργανα παρατείνεται άρα και η συσσώρευση του αίματος για αρκετές ώρες. 

Αν αντίθετα η γυναίκα οδηγηθεί σε οργασμό ο σπασμός καταργείται και το αίμα απομακρύνεται από τα γεννητικά όργανα. Η έλλειψη οργασμού πόνους στην πλάτη και την κοιλιά, αίσθημα βάρους στα πυελικά όργανα, εκνευρισμό, άγχος, υπέρταση και αυπνίες. 


 

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού

 

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102

 

Ε-mail: info@sexmedic.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ