Μανιταρόψωμο:Για να ανοίξει η όρεξη μας!

30 Μαρτίου 2015
Συστατικά
  • 350 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 κ.γ. (10 κλωνάρια) θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 150 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 2 αυγά ελαφριά χτυπημένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 - 3 κλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή μαϊντανό
  • 250 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 γρ. ξερά σύκα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
  • Προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά λάδι και τα υπόλοιπα μανιτάρια στο τηγάνι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε και αυτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα πρώτα στο σουρωτήτι.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανιστό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το γάλα με ένα σύρμα χειρός και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με 2 πρέζες αλάτι και το μπέικιν και τα περνάμε από σίτα.
  • Προσθέτουμε σε αυτό, το μείγμα με τα μανιτάρια, το μπέικον, το τυρί και τα ξερά σύκα και ανακατεύουμε καλά για να "αλευρωθούν" καλά τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά η  όταν τρυπάμε με ενα μαχαίρι το κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ