Υγιεινή τάρτα; Με ντομάτα και μοτσαρέλα!

30 Μαρτίου 2015
Συστατικά

Για την τάρτα

  • 2 ντομάτες
  • 3 μοτσαρέλες στρογγυλές 100 γρ. περίπου η μία
  • 1/2 ματσάκι βασιλικού
  • αλάτι και πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ζύμη κουρού
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Για το πέστο

  • 1 μάτσο βασιλικό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50-100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. με αποσπώμενη βάση την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά προηγουμένως.
  • Παράλληλα στραγγίζουμε τις μοτσαρέλες από τα υγρά τους σε ένα σουρωτήρι.
  • Ιδανικά τις αφήνουμε όλο το προηγούμενο βράδυ σε ένα πιάτο το οποίο το έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο
  • Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε την γέμιση.
  • Κόβουμε τις μοτσαρέλες σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών πάχος τις οποίες βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο εγκάρσια και αφαιρούμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι τα σπόρια και τα επιπλέον ζουμιά που μπορεί να έχουν.
  • Κόβουμε κάθε μισή ντομάτα κάθετα σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών πάχος.
  • Στρώνουμε στον πάτο της ζύμης εναλλάξ φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Ενδιάμεσα τοποθετούμε και μερικά φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά επιπλέον μέχρι που να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Καθώς ψήνεται η τάρτα ετοιμάζουμε το πέστο.
  • Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με το πέστο και φρέσκα φύλλα ρόκας.

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ