Επενδύσεις με φόντο την «Αγιά Σοφιά»

Το πόσο σημαντική είναι η ένταξη της ΑΕΚ στην πλατφόρμα Elite, θα αποτυπωθεί όχι άμεσα, αλλά στο προσεχές μέλλον. Και το πιο σημαντικό είναι ότι τα κέρδη αυτά θα είναι πολλαπλά και θα έχουν να κάνουν με το πιο σημαντικό project, το οποίο δεν είναι άλλο από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για να καταφέρει η “κιτρινόμαυρη” εταιρεία να γίνει μία από τις πρώτες μη αγγλικές και μη ιταλικές εταιρείες που μετείχαν μέχρι πρόσφατα στο συγκεκριμένο “πρόγραμμα” (και ήταν κλειστό τριετές μέχρι το 2014), πέρασε από… “ιερά εξέταση”.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή της σεζόν, η ΠΑΕ ήταν σε επαφές με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και ελέγχθηκε για το πόσο υγιής και υποσχόμενη εταιρεία είναι. Ο οικονομικός και αναπτυξιακός έλεγχος ήταν εξονυχιστικός και μετά την ολοκλήρωση του 2ετούς προγράμματος ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η “Αγιά Σοφιά”, η οποία με δεδομένο ότι θα έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής της και θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωσή της θα καθιστά την ΑΕΚ μία πολύ ισχυρή εταιρεία και εξαιρετικά ελκυστική για επενδύσεις από ξένα funds…

Σχετικά άρθρα