Βασιλόπουλος: «Θετική για την ΑΕΚ η απόφαση του ΣτΕ»

Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών προχώρησε αργά χθες το βράδυ ο Άρης Βασιλόπουλος. Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, αφότου έσβησαν τα φώτα και ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη με τους ξένους συμβούλους του, ανακρίθηκε για δεύτερη φορά από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Παρότι δεν το παραδέχθηκε ευθέως είναι ηλίου φαεινότερο πως μετά τη θετική απόφαση του ΣτΕ (κάτι που παραδέχθηκε) έγινε ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι θα ήταν χαζός (!) αν δεν ήθελε ένα εξαιρετικό έργο όπως η υπογειοποίηση στην πόλη του…

Ο Βασιλόπουλος τόνισε αρχικά πως έγινε όντως μία εποικοδομητική συζήτηση με την ΑΕΚ, αλλά πως υπάρχει κι άλλος δρόμος. «Θα καθίσουμε με τους ξένους αρχιτέκτονες να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Η ΑΕΚ μας έκανε μία παρουσίαση σήμερα, ειπώθηκαν πολλά τεχνικά θέματα τα οποία και πρέπει να δούμε. Θα υπάρξει συζήτηση και θα προχωρήσουμε ανάλογα. Δεν έχουμε πει αν θα συναντηθούμε πάλι με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Περιμένουμε κάποια έγγραφα, τα οποία δεν είχαμε στα χέρια μας ως τώρα και απορώ γιατί. Τώρα μας ειπώθηκε πως θα μας δοθούν. Θα τα δούμε κι αυτά.

Στο θέμα της υπογειοποίησης είναι αλήθεια πως δεν σταθήκαμε πολύ (σ.σ. από τον τρόπο που αντέδρασε στην ερώτησή μας γι’ αυτό το θέμα κι αν υπάρχει ταύτιση απόψεων έδειξε πως δεν υπάρχει πρόθεση για μεγαλύτερη ανάλυση και πως όλα προχωρούν θετικά). Είναι ανεξάρτητα από το γήπεδο, είναι ένα εξαιρετικό έργο για την πόλη και όχι μόνο και θα ήμουν χαζός να μη το θέλω».

Επίσης, ο Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει ο Δήμος δικό του σχέδιο για γήπεδο, λέγοντας: «Όχι δεν έχουμε δικό μας σχέδιο. Το οικόπεδο είναι της ΑΕΚ. Πώς θα μπορούσαμε εμείς να πάμε να κάνουμε μελέτη σε έναν χώρο που δεν μας ανήκει;», για να υπογραμμίσει κατόπιν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα τον Στρατηγέα όπως γράφτηκε.

Σημαντικό για τον Βασιλόπουλο το γεγονός ότι συμφώνησε με τη σημείωση των δημοσιογράφων πως η ΑΕΚ δείχνει καλή θέληση και κάθεται και συζητάει με τον Δήμο, την ίδια στιγμή που έχοντας το νόμο με την πλευρά της και δικό της οικόπεδο θα μπορούσε να ξεκινήσει τα έργα χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Αναφορά έγινε και για το ΣτΕ: «Αν βγει θετική η απόφαση του ΣτΕ για την ΑΕΚ, τότε…», ειπώθηκε από τους δημοσιογράφους με τον Άρη Βασιλόπουλο να διακόπτει αρχικά και να παραδέχεται: «Θετική θα βγει…», δείχνοντας να γνωρίζει φυσικά κι αυτός την εισήγηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καταλήγοντας, δεν απάντησε (αν και πιέστηκε) στο ερώτημα αν όντως μετά τη χθεσινή συνάντηση έγινε ένα βήμα μπροστά για να προχωρήσει η Αγιά Σοφιά στη Φιλαδέλφεια.

Σχετικά άρθρα