Μοναδικές σουπιές στην κατσαρόλα με κριθαράκι

31 Μαρτίου 2015

Συστατικά:

  • 1,5 κιλό σουπιές
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες χοντροκομμένες
  • μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λε4υκό κρασί
  •  500 γρ κριθαράκι
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
 

Οδηγίες:

Καθαρίζω τις σουπιές, τις πλένω με άφθονο νερό και τις στραγγίζω καλά.

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα για 3 λεπτά.

Προσθέτω τις σουπιές κομμένες σε ροδέλες και μετά από λίγο σβήνω με το κρασί.

Προσθέτω τις ντομάτες το θυμάρι αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

ανακατεύω και αφήνω να ψηθούν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.

Βράζω χωριστά το κριθαράκι, το σουρώνω και ανακατεύω με λίγο ελαιόλαδο.

Όταν ψηθούν οι σουπιές προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω ελαφρά για να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρω το φαγητό με φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μάραθο.

 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ