«Ο ΠΑΟΚ γίνεται ανεξάρτητος»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη σημασία του νόμου σχετικά με τα χρέη της προς το Δημόσιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νόμο που έγινε από την κυβέρνηση και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πληρώσει το πρωτογενές χρέος προς το Δημόσιο: “Ολα τα τελευταία χρόνια, τα 6-7 κυρίως, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε μια πάγια ατζέντα για συζήτηση με τους εκάστοτε φορείς και προσπαθούσαμε να κάνουμε αυτό που θεωρούσαμε ηθικό. Να πληρώσουμε τα χρέη μας και όχι τα πρόστιμα τα οποία έγιναν και με τα στραβά μάτια του κράτους. Θέλαμε τα χρέη να ρυθμιστούν με δίκαιο τρόπο και για το κράτος και για εμάς. Αυτός ο νόμος διορθώνει ρυθμίσεις που δεν κάλυπταν τον ΠΑΟΚ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό ωφελεί όλη την αγορά και τις επιχειρήσεις. Σε αυτή την ρύθμιση θα μπει η ΠΑΕ και αυτό δίνει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα για μας έστω κι αν τα 10,4 εκ. ευρώ φαίνονται λίγα στα 42,7 εκ. ευρώ που έχουν μπει στην ομάδα”.

Για το ότι λέγεται από διάφορους βουλευτές πως έχει γίνει “φωτογραφική” ρύθμιση που ωφελεί τον ΠΑΟΚ: “Είναι αδύνατο για κάποιους που δεν μπορούν να πληρώσουν το αρχικό κεφάλαιο, να πληρώσουν και τα πρόστιμα. Αν αυτοί λειτουργούν προπαγανδιστικά κατά του ΠΑΟΚ και θέλουν να κάνουν πόλεμο στην ομάδα, να μα πουν αν αυτοί λειτούργησαν παλαιότερα τον ΠΑΟΚ για να τον αφήσουν εκτός αυτής της ρύθμισης”.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει τα χρέη του και αν αυτό απελευθερώνει τον Σαββίδη στις κινήσεις του για το μέλλον της ομάδας: “Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να μετρηθεί ο βαθμός δυσπιστίας που υπάρχει σε ένα πρόσωπο.  Η Πολιτεία άργησε να καταλάβει το μέγεθος του Σαββίδη σε αυτά που θέλει να κάνει στη χώρα αλλά και στον ΠΑΟΚ. Τα 42,7 εκ. ευρώ δείχνουν πως ο Σαββίδης δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ για να κοροϊδέψει κανέναν. Πληρώθηκαν μάλιστα και πρόστιμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές όταν άλλες ομάδες έπεσαν κατηγορίες για να γλιτώσουν.  Η απόφαση για να πληρώσει η ΠΑΕ εφάπαξ το χρέος της, είναι συνέχεια όσων έχει δεσμευτεί και κάνει ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτά τα χρήματα αποτελούν ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το κράτος και θα πρέπει να πιάσουν. Το να μην χρωστάς στο κράτος, απελευθερώνει ένα κομμάτι της σκέψης σου και των υποχρεώσεών του, όταν προηγουμένως έχεις τος φόβο να μην σκάσουν αποφάσεις από τα δικαστήρια για τα χρέη”.

Για το πότε θα πληρωθούν τα χρέη: “Δεν θα πάρει περισσότερο από το τέλος του μήνα. Είναι θέμα ημερών. Δεν εξαρτάται από εμάς το πόσο γρήγορα θα τρέξει η υπόθεση, είναι και θέμα το τι θα γίνει από τα δικαστήρια”.

Για το αν ο κόσμος πρέπει να “αγκαλιάσει” τώρα περισσότερο την ομάδα: “Ο κόσμος μπορεί να είναι δύσπιστος απέναντι στις κινήσεις της ΠΑΕ. Τα αποτελέσματα τον εμπνέουν, η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά ως τώρα. Είναι στο χέρι μας να βγούμε από αυτή την κατάσταση και είναι σίγουρο πως ο κόσμος θα χειροκροτήσει στο τέλος. Ο ΠΑΟΚ είναι άλλη ομάδα με τον κόσμο, άλλη χωρίς αυτόν”.

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: “Ενας από τους λόγους που δεν έχει έρθει η αγωνιστική επιτυχία είναι γιατί η πίεση μας έφερε μια βιασύνη. Αυτό άλλαξε και έχουμε πει πως οι αποφάσεις για να είναι σωστές δεν πρέπει να είναι γρήγορες. Για την περίπτωση του τεχνικού διευθυντή, θέλουμε τον καταλληλότερο. Θα διαψεύσω τα ονόματα που έχουν ακουστεί. Οι κινήσεις μας είναι μυστικές γιατί περιμέναμε και το θέμα των χρεών για να δούμε σε τι βάση επένδυσης μπορούμε να κινηθούμε την νέα σεζόν. Από σήμερα θα μπορέσουμε να βάλουμε σε λειτουργία την προεργασία που κάναμε. Δεν θα βιαστούμε… Θα ακολουθήσουμε την φιλοσοφία που θέσαμε για την νέα σεζόν”.

Για το αν “τελειώσει” το θέμα αυτό στις αρχές Μάη. “Το βλέπω ρεαλιστικό”‘.

Για τις επενδύσεις Σαββίδη: “Θα μείνει στην δήλωση που έκανε ο Σαββίδης αν και κάνει περισσότερα από όσα λέει. Και αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι. Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια. Μετά από αυτή την λύση με τα χρέη η οποία ξεμπλοκάρει την ΠΑΕ, θα ανακοινωθεί και η στρατηγική ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα”.

Για τον γιο του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργο που είναι κοντά στην ομάδα και αν “μπει” στο Δ.Σ.: “Η οικογένεια είναι δίπλα στην ομάδα. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει θέση στο Δ.Σ.. Τους νιώθουμε πάντα κοντά, ζούμε με το βάρος να εκπροσωπούμε τον Σαββίδη και μακάρι η ομάδα να τους δώσει πίσω χαρές όπως αυτή η ρύθμιση των χρεών και τους τίτλους άλλων τμημάτων του ΠΑΟΚ. Ο γιος του έχει δείξει ένα άλλο πάθος για την ομάδα και έχει το μικρόβιο”.

Για τις επαφές με την FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο:Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Οι προθέσεις φαίνονται καλές. Σε ένα ποδόσφαιρο που έχει πολλά προβλήματα, είναι καλό να υπάρχει ένα άνθρωπος που θέλει να παρέμβει. Το θέμα είναι να χτυπηθούν οι αιτίες για τα θέματα βίας. Τα βήματα που γίνονται είναι σωστά, όλοι πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχει πρόβλημα. Ηρθε ένας άνθρωπος της FIFA και τόνισε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα σε θέματα διαφθοράς και βίας. Βλέπουμε σωστά βήματα, αλλά βλέπουμε και ανθρώπους να είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρόθεση για λύση”.

Για τις αποφάσεις που αναμένονται από τα δικαστήρια για θέματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο: “Είναι κρίσιμες αυτές οι αποφάσεις και οι διαδικασίες θα έπρεπε να είναι εξπρές. Οι δικαστικοί λειτουργεί δεν έχουν όλα τα εφόδια σε χέρα τους. Προχωράνε με καλά βήματα αλλά αργά βήματα. Θα πρέπει να τελειώσουν όλες οι διαδικασίες πριν το νέο πρωτάθλημα”.

Για το θέμα το χρεών με τον νέο νόμο που έγινε και τι αλλάζει: “Απελευθερώνει τον ΠΑΟΚ. Είναι ζήτημα μεγάλης ανάπτυξης. Ο ΠΑΟΚ γίνεται ανεξάρτητος και αλλάζει επίπεδο”.

Σχετικά άρθρα