Βγαίνει από το κουπόνι ο Ολυμπιακός

Διαβάστε ακόμη:

Καταγγελία Ολυμπιακού για ΑΕΚ

Στην απόφαση να μη συμμετέχει στους διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ εμμένει ο Ολυμπιακός, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έστειλε δυο εξώδικα στον ΟΠΑΠ (χωρίς να λάβει απάντηση) με αντικείμενο την πρόθεση του να μη συμμετέχει στο κουπόνι μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΚ λόγω του ασυμβίβαστου που προκύπτει. Το δεύτερο εξώδικο κοινοποιήθηκε στην ΕΕΑ που παρενέβη και κάλεσε για εξηγήσεις τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ολυμπιακού κ. Βρέντζο ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετέχει στο κουπόνι του οργανισμού απο την στιγμή που υπάρχει σαφές ασυμβίβαστο με την διοικητική εμπλοκή του μικρομετόχου του ΟΠΑΠ Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Προκύπτει ότι η ΕΕΑ δεν έχει δώσει την άδεια της για συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ (στα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό) και αυτό στον Ολυμπιακό κρίνεται ότι είναι σοβαρό θέμα.
 
Το εξώδικο του Ολυμπιακού για το θέμα ήταν συνέχεια της επιστολής της Λίγκας που επίσης απευθύνθηκε στον ΟΠΑΠ για το ζήτημα. Η επιστολή ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Λίγκας.

Από πλευράς Ολυμπιακού υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλαφούζος όταν ο κ. Μαρινάκης έθεσε το θέμα στο ΔΣ τοποθετήθηκε ως εξής: “Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Μαρινάκη ότι εδώ υπάρχει ασυμβίβαστο” κάτι που υπάρχει καταγεγραμμένο στα πρακτικά.
 
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που όπως είναι γνωστό έχει γνωμοδοτήσει ότι υπάρχει εμπλοκή στην συμμετοχή Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, λόγω του ποσοστού του στον ΟΠΑΠ, κάλεσε τον κύριο Βρέντζο ο οποίος ενημέρωσε την ΕΕΑ για το εξώδικο στον ΟΠΑΠ και στην συνέχεια ο διευθ. σύμβουλος του Ολυμπιακού θα καταθέσει και υπόμνημα.
 
Ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχει στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν καταγγείλει την σύμβαση και δεν εισπράξαν τα χρήματα του συμβολαίου με τον ΟΠΑΠ, λόγω του ασυμβίβαστου και παρά την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.
Την ίδια σταθερή στάση θα κρατήσει σε ό,τι αφορά την συμμετοχή στο κουπόνι. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο λιμάνι, ο Ολυμπιακός δεν διαπραγματεύεται κάποια ζητήματα και αυτό είναι ζήτημα αρχής.

Από πλευράς Ολυμπιακού λέγεται ότι «ο Ολυμπιακός τα κάνει όλα φανερά και με το γράμμα του νόμου και δεν στέλνει υπομνήματα, όπως στέλνει ο κ. Μελισσανίδης στην ΕΠΟ με περίσσειο θράσος στα οποία αναφέρει ότι δεν έχει ΚΑΜΜΊΑ σχέση με την ΑΕΚ! Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να κοροιδεύουν όλο τον κόσμο. Φυσικά δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ. Και αν δεν έχει πως είναι πάντα πρώτος σε δηλώσεις, στα αποδυτήρια, στο προπονητικό κέντρο, στους διαιτητές στα αποδυτήρια, παντού… Ως «ευεργέτης»;
 
Επίσης ότι «ο Ολυμπιακός δεν έκρυψε το παραμικρό. Σε αντίθεση με άλλους (την ΑΕΚ δηλαδή) που κατήγγειλαν τον Περέιρα στην ΕΠΟ, στον Αθλητικό Εισαγγελέα αλλά και τον κύριο Ντογιάκο, τον εισαγγελέα Εφετών. Αλήθεια, τον κύριο Ντογιάκο γιατί τον επιλέγουν για όλες τις… δουλειές τους οι κύριοι Μελισσανίδης, Αλαφούζος (αλλά και Πατέρας); Για τις διαδρομές και τις επαφές του; Σεβαστήκαμε τους αγώνες με την ΑΕΚ και δε δώσαμε δημοσιότητα στο εξώδικο στον ΟΠΑΠ αλλά κάποιοι σήμερα μίλησαν για καταγγελία του Ολυμπιακού για την ΑΕΚ στην ΕΕΑ. Η ουσία είναι ότι εδώ αντιμετωπίζει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα θέμα με ξεκάθαρο ασυμβίβαστο που προκύπτει απο το ότι το αφεντικό της ΑΕΚ είναι και μέτοχος στην εταιρεία που θα πρέπει να χορηγεί την ΑΕΚ και τους… ανταγωνιστές της»!

Σχετικά άρθρα