Κίνητρο υπέρβασης από UEFA

Το χρυσάφι που θα μοιράσει η UEFA στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη τριετία άνοιξε την όρεξη στους διοικούντες τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στο ταμείο τους σημαντικά ποσά ακόμη κι αν επαναλάβουν την εφετινή κακή παρουσία τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους του Γιουρόπα.
Οι Πράσινοι, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη Σταντάρ Λιέγης στον γ’ προκριματικό γύρο και πήραν το εισιτήριο (ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μίντιλαντ) για τους ομίλους του Γιουρόπα, όπου απέσπασαν μόλις δύο βαθμούς (με Αϊντχόφεν και Εστορίλ εντός έδρας) στα έξι ματς που έδωσαν, εισέπραξαν μόλις 1,5 εκατ. ευρώ, απόρροια της παρουσίας στους ομίλους που αξιολογείται με 1,3 εκατ. και των δύο ισοπαλιών αξίας 200.000 ευρώ (από 100.000 έκαστη).
Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά στα μεγέθη, αξίζει να τονιστεί ότι εφόσον οι Πράσινοι πραγματοποιήσουν μια εξίσου κακή πορεία θα βάλουν στο ταμείο τους περίπου 1,1 εκατ. ευρώ παραπάνω: 2,4 από τα πλέι οφ και την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα συν 240.000 ευρώ από τις ισοπαλίες (120.000 έκαστη), τουτέστιν 2,64 εκατ. ευρώ!
Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η οικονομική συγκομιδή για τους Πράσινους εφόσον ξεπεράσουν το εμπόδιο της αντίστοιχης Σταντάρ Λιέγης στον γ’ προκριματικό γύρο και οδηγηθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς σε αυτή την περίπτωση τα έσοδα του Τριφυλλιού θα ξεπεράσουν τα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που πλησιάζει το συνολικό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Αν μη τι άλλο, το χρυσάφι που μοιράζει η UEFA είναι πιθανό να ανοίξει ακόμη περισσότερο το μπάτζετ της ομάδας για το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς ήδη είχε αποφασιστεί από την ΠΑΕ η αύξηση των χρημάτων που θα δοθούν για αγορές και συμβόλαια συγκριτικά με την προηγούμενη διετία στα χρόνια του «πράσινου» μνημονίου…

Σχετικά άρθρα